Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη είναι η φωνή που συνοδεύει τον Παναγιώτη Μάργαρη στα “Ταξίδια Ψυχής“, τον νέο δίσκο που κυκλοφορεί από την POLYMUSIC, με υπέροχες διασκευές και ιδιαίτερα τραγούδια.

Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη συνεχίζει να μας μαγεύει

Το GetGreekMusic γνώρισε την Ελεάννα λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου της δίσκου και μίλησε μαζί μας σε μια όμορφη συνέντευξη. Αφού την γνωρίσαμε, καταλάβαμε πως η Ελεάννα Φινοκαλιώτη είναι μια διαφορετική καλλιτέχνης, συνδυάζει την ηθοποιία και την μουσική με έναν μοναδικό τρόπο, ιδιαίτερα απλή και ευγενική μοιράστηκε μαζί μας το πως ξεκίνησε και πόσο εμπιστεύεται το ένστικτο της. Η Αλήθεια είναι πως ξεχωρίζει τόσο με την φωνή όσο και με την προσωπικότητα της.

Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη συνεχίζει να μας μαγεύει

Και όσον αφορά την φωνή της δεν θα μπορούσαμε παρά να το διαπιστώσουμε στην επίσημη παρουσίαση του δίσκου τους, στον Ιανό. Μπορεί ο Παναγιώτης Μάργαρης να εντυπωσιάζει κάθε φορά με τα μαγικά κόλπα στην κιθάρα αλλά η Ελεάννα μας ταξίδεψε και μας παρέσυρε με την ερμηνεία και την φωνή της! Αμέσως μετά την παρουσίαση του δίσκου “Ταξίδια Ψυχής” μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματα της.

Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη συνεχίζει να μας μαγεύει:

Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη συνεχίζει να μας μαγεύει

Πως νιώθεις που κυκλοφορεί ο πρώτος σου δίσκος;

Η χαρά είναι τεράστια!
Ειδικά αυτός ο δίσκος είναι ένα δώρο από τον Παναγιώτη Μάργαρη. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ, περνώντας το κατώφλι του Half Note πριν δυο περίπου χρόνια, ότι όχι μόνο θα συνεργαζόμασταν επί σκηνής, αλλά θα μου έδινε αυτήν την ευκαιρία να κάνω με αυτόν τον τρόπο τα “Ταξίδια Ψυχής”, τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της δισκογραφίας.
Ένας δίσκος κλασικός, με αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια, διασκευασμένα από τον Παναγιώτη. Ελπίζω και εύχομαι να αποτελέσουν όντως ταξίδια ψυχής για πολλούς από εσάς!

Ποιο τραγούδι ξεχωρίζεις και γιατί;

Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποιο καθώς όλα είναι ξεχωριστά για μένα και το καθένα έχει τη δική του ιστορία, τρόπο και λόγο που επιλέχθηκε. Ίσως λίγο να έχω μια αδυναμία στο ιστορικό κομμάτι του Σταμάτη Κραουνάκη “Αυτή η νύχτα μένει” (σε στίχους και μουσική του ίδιου) γιατί δεν υπάρχει ζωντανή εμφάνιση που να έχω κάνει ως τώρα στην οποία δεν το έχω πει κι επίσης ήταν το τραγούδι που τραγούδησα στον Παναγιώτη όταν με κάλεσε στη δεύτερη φάση και τελειώνοντας το κομμάτι αυτό, μου ανακοίνωσε τη συνεργασία μας! Υπάρχει ένας στίχος σε αυτό που με αγγίζει βαθιά “‘το λάδι εδώ πως καίγεται και ζήσε το ταξίδι”.

Στην παρουσίαση δίσκου φαινόσουν ιδιαίτερα συγκινημένη, περιέγραψε μου πως ένιωθες.

Δεν φαινόμουν μόνο, ήμουν πολύ συγκινημένη! Είναι, για ένα νέο άνθρωπο, ιδιαίτερη τιμή να συμπράττει με αυτόν τον τόσο σπουδαίο κιθαρίστα επί σκηνής. Αυτή η συνεργασία με άλλαξε, μου έδωσε εφόδια ζωής. Και ευχαριστώ αυτόν τον άνθρωπο για αυτό. Ακούγοντας το βράδυ της παρουσίασης από το καμαρίνι τον Παναγιώτη να λέει στον κόσμο ότι στην ακρόαση που έκανε αναζητώντας μια κοπέλα που να συνδυάζει υποκριτική με τραγούδι, διάλεξε εμένα χωρίς δεύτερη σκέψη, δάκρυσα και βγήκα στο πρώτο τραγούδι με μάτια βουρκωμένα. Είναι ένας δύσκολος χώρος πολύ, γεμάτος από πολλά όνειρα και πόθους που τις περισσότερες φορές παίρνει χρόνο πολύ και θάρρος για να σε δικαιώσει. Νιώθω πως ακόμα κι αν αύριο αποφάσιζα να αλλάξω δουλειά, θα ήμουν ωστόσο τρομερά υπερήφανη για όσα ως τώρα μου προσφέρθηκαν απλόχερα.

Το ήθος και το ταλέντο ενός καλλιτέχνη δεν μπορούν να κρυφτούν, και γι αυτό ακριβώς θαυμάζουμε την Ελεάννα Φινοκαλιώτη, της ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία και να έχει τα πιο όμορφα “Ταξίδια Ψυχής” μαζί με τον Παναγιώτη Μάργαρη.

Σχόλια