Μια συνέντευξη γεμάτη μουσική, ειλικρίνεια και θετική διάθεση παραχώρησαν οι Prestige The Band στο GetGreekMusic. Αυτό στάθηκε η αφορμή να γνωρίσουμε καλύτερα ένα πολλά υποσχόμενο νέο συγκρότημα που είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο μέλλον.

Οι Prestige The Band στο GetGreekMusic

Οι Prestige The Band στο GetGreekMusic

Πώς ξεκίνησε το συγκρότημα; Ποιος είχε την ιδέα;

Οι Prestige The Band έκαναν τη εμφάνιση τους το 2009 με πρωτεργάτη τον Νίκο Παπαλεξάνδρου που είναι και ο drummer της μπάντας. Από τότε ιδέες βάλαμε όλοι και καταλήξαμε στο σήμερα.

Prestige the band. Το όνομα πώς προέκυψε;

Αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση σχετικά με το λήμμα “Prestige” θα δει έννοιες που συνδέονται με αυτή όπως : επιτυχία, κύρος, φήμη, εκτίμηση, status, διασημότητα κλπ κλπ. Θέλαμε λοιπόν ένα όνομα το οποίο να εκπέμπει λάμψη και επιτυχία. Το “The Band” είναι αυτονόητο… είμαστε αρκετοί και το φωνάζουμε!

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας single και βίντεο κλιπ με τίτλο “Τώρα αρχίζω να ζω”. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Το single που κυκλοφόρησε μόλις, είναι αρχή ενός νέου ταξιδιού που ξεκινά για εμάς. Είναι η πρώτη μας κυκλοφορία και μέσα από αυτή θέλουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο την αστείρευτη διάθεσή μας για διασκέδαση, party και χορό. Ο τίτλος πέρα από τον κυρίαρχο νόημα που έχει στους στίχους του κομματιού, σηματοδοτεί και αυτή τη νέα δισκογραφική αρχή που έχουμε κάνει. Το single κυκλοφόρησε από τη Minos EMI και είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς. Όχι μόνο γιατί αποτελούμε μέρος μιας τεράστιας δισκογραφικής οικογένειας και ιστορίας αλλά και γιατί συναντήσαμε ανθρώπους που απλόχερα μας προσέφεραν την εμπειρία και βοήθεια τους, τη στήριξή τους και την πίστη τους. Τόσο σε εμάς όσο και στο όραμά μας.

Οι Prestige The Band στο GetGreekMusic

Από Live εμφανίσεις τι θα περιμένουμε από εσάς τον χειμώνα;

Για το χειμώνα υπάρχουν διάφορες προτάσεις και σκέψεις. Θέλουμε να παρουσιάσουμε αυτό που κάνουμε σε όλο και περισσότερο κόσμο φέτος! Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ερχόμαστε με πολύ διάθεση και αστείρευτο κέφι για party και διασκέδαση. Σύντομα θα τα ανακοινώσουμε όλα επίσημα!

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους Prestige the band σε σχέση με τα υπόλοιπα συγκροτήματα;

Θα ήταν ίσως έξω από εμάς και τη φιλοσοφία μας το να μπούμε σε σύγκριση με τους συναδέλφους και φίλους μας. Οι Prestige the Band έχουν τη δική τους ταυτότητα, τη δική τους ενέργεια, που πάνω στη σκηνή τους καθιστά ξεχωριστούς. Δεν έχετε παρά να έρθετε σε ένα show και να το διαπιστώσετε κι εσείς.

Το κομμάτι Eurovision είναι κάτι που σας αφορά;

Όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες και ειδικά αυτές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προβολή της δουλειάς μας. Με συνθήκες που να είναι κοντά στη δική μας ταυτότητα, θα ήταν κάτι που θα συζητούσαμε με πολλή χαρά.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως η χώρα μας δυσκολεύεται να περάσει στον τελικό. Αυτό θα αποτελούσε ένα παραπάνω στοίχημα για εσάς στην Eurovision;

Γενικά θα πούμε ότι είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε συστηματικά και μας αρέσει να θέτουμε στόχους. Κάθε στόχος κρύβει ένα ταξίδι και ένα προσωπικό στοίχημα. Ένα μεγάλο project όπως αυτό που συζητάτε είναι μια πρόκληση από μόνο του.

Δισκογραφικά τι να περιμένουμε από εσάς;

Νέα τραγούδια και συνεργασίες είναι μέσα στους επόμενους μήνες, οι κινήσεις που θα γίνουν.

Οι Prestige The Band στο GetGreekMusic

Ποιο στοιχείο του καθενός σας (από πλευράς χαρακτήρα) είναι αυτό που βοηθάει στο να προχωρήσει το συγκρότημα;

Νίκος Παπαλεξάνδου: Η επιμονή μου για την επίτευξη των στόχων
Γιάννης Χειλάς: Θα έλεγα η εξωστρέφεια του χαρακτήρα μου που με κάνει ιδιαίτερα κοινωνικό
Κίμων Λιμενίδης: Η αντίληψή μου γύρω από τη μουσική, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το πρόγραμμα ή την ενορχήστρωση.
Θωμάς Πούτας: Το δυνατό μου στοιχείο είναι η οργάνωση. Κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν.
Κώστας Μαραγκός: Θα έλεγα και εγώ ότι το δυνατό μου στοιχείο είναι η αντίληψή μου γύρω από τη μουσική και την ενορχήστρωση.
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου: Keep it simple. Είναι κάτι που με χαρακτηρίζει. Σε περιόδους που οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές το να απλοποιήσεις τις διαδικασίες είναι σημαντικό για να παρθούν αποφάσεις.

Τις αρνητικές κριτικές πώς τις διαχειρίζεστε; Και αντίστοιχα τις θετικές;

Σεβόμαστε την άποψη του οποιουδήποτε όμως δεν συμπαθούμε την κακεντρέχεια. Είμαστε παρόλα αυτά συνειδητοποιημένοι. Από τη στιγμή που εκτίθεται κανείς σε πολύ κόσμο είναι λογικό να περιμένει όλων των ειδών τις αντιδράσεις.

Με Ποιον Έλληνα καλλιτέχνη θέλετε να συνεργαστείτε πολύ;

Σίγουρα δεν είναι ένας. Αν θα έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξουμε, τότε μια συνεργασία με την Έλενα Παπαρίζου θα ήταν κάτι που θα μας έκανε πολύ χαρούμενους.

Μια ευχή που θέλετε να δώσετε στους αναγνώστες του GetGreekMusic;

Να έχουν μια δημιουργική σεζόν, να ακούν και να υποστηρίζουν τους Έλληνες καλλιτέχνες.

Οι Prestige The Band πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single και βίντεο κλιπ με τίτλο “Τώρα Αρχίζω Να Ζω” που κυκλοφορεί από την Minos EMI/Universal.

Βρείτε τους Prestige The Band σε:
Facebook
Instagram

Σχόλια