Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησαν οι 48 Ώρες στο GetGreekMusic για την πορεία, τους στόχους και την μουσική τους.

Οι 48 Ώρες στο GetGreekMusic

Οι 48 Ώρες στο GetGreekMusic

Μετράτε 15 χρόνια σαν συγκρότημα. Τι έχετε να θυμάστε από αυτά τα χρόνια κοινής πορείας και τι θα θέλατε να ξεχάσετε;

Έχουμε να θυμόμαστε τις ατέλειωτες ώρες που έχουμε περάσει μαζί, τα ταξίδια μας, τα γέλια και τις πλάκες. Τους φίλους που έχουμε κάνει και το πόσο καλύτεροι άνθρωποι γίναμε μέσα από τη μουσική. Αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε είναι φαντάζομαι οι διαφωνίες, η κούραση και κάποιες απογοητεύσεις που έχουμε γευτεί αυτά τα χρόνια. Το καλό είναι ότι όσο περνάει ο χρόνος, τα καλά είναι που “επιπλέουν”. Τα υπόλοιπα βυθίζονται στη λήθη.

Δισκογραφικά επιστρέψατε με νέο single και μάλιστα Ελληνόφωνο με τίτλο “Μια καινούργια αρχή”. Πείτε μας λίγα λόγια.

Το “Μια Καινούργια Αρχή” επιχειρεί να μιλήσει στην καρδιά όσων κάνουν νέο ξεκίνημα βάζοντας μια καινούργια αγάπη στη ζωή τους. Το βίντεο κλιπ του σκηνοθετήσαμε και γυρίσαμε μόνοι μας και περιγράφει τρεις παράλληλες ιστορίες αγάπης καθημερινών ανθρώπων. Αυτοί δεν γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά έχουν κοινό ότι κάποιος μπαίνει στη ζωή τους και την αλλάζει.

Κατά βάση το ρεπερτόριο σας κυμαίνεται στην ξένη μουσική. Είναι συνειδητή απόφαση να μην ερμηνεύετε τόσο συχνά Ελληνικά κομμάτια;

“Έκαστος στο είδος του” λέει η παροιμία. Εξάλλου το πάμε και λίγο διαισθητικά. Δηλαδή παίζοντας μουσική που θα γουστάραμε εμείς σε ένα πάρτυ. Τώρα αν τυχαίνει και είναι ως επί το πλείστον ξένη δε μας απασχολεί και πολύ. Παίζουμε ελληνικά τραγούδια, μέσα σε αυτά και τα δικά μας, στο βαθμό που νομίζουμε ότι εξυπηρετούν τη συναυλία μας.

Η μεγάλη αναγνώριση για το συγκρότημα ήρθε μέσα από την συμμετοχή σας στο 2ο X Factor το 2009. Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω θα το ξανακάνατε;

Ναι, απερίφραστα. Και συναρπαστική εμπειρία ήταν αλλά και μας διεύρυνε τον ορίζοντα για να κάνουμε όλα όσα έχουμε κάνει τα χρόνια που ακολούθησαν. Και όλο αυτό χωρίς να αλλάξει το ύφος του συγκροτήματος.

Τι σας έδωσε το X Factor και τι σας πήρε αντίστοιχα;

Μας έδωσε αναγνωρισιμότητα και ευκαιρίες και μας πήρε κούραση και χρόνο. Ήμασταν απόλυτα διατεθειμένοι να τα δώσουμε και τα δύο και καλά κάναμε όπως αποδείχθηκε.

Έχετε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Ποια συνεργασία σας θα ξεχωρίζατε και γιατί;

Όλες οι συνεργασίες που έχουμε κάνει έχουν κάτι ξεχωριστό. Η Δέσποινα Βανδή ήταν η πρώτη ευρέως δημοφιλής καλλιτέχνης που συνεργαστήκαμε. Με τον Νότη Σφακιανάκη έχουμε συνεργαστεί 3 φορές. Με τον Αντώνη Ρέμο και την Πέγκυ Ζήνα έχουμε ζήσει αξέχαστες στιγμές στη Θεσσαλονίκη. Από κάθε έναν από αυτούς παίρνουμε και κάτι από την εμπειρία και το ταλέντο τους.

Οι 48 Ώρες στο GetGreekMusic

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις 48 Ώρες από τα υπόλοιπα γκρουπάκια;

Νομίζω το ότι “ακούμε” τον κόσμο και προσαρμόζουμε τα live μας. Το κάνουμε αρκετά χρόνια και γι’ αυτό έχουμε φτιάξει ένα μουσικό πρόγραμμα που δεν υπάρχει ανάλογο στην Ελλάδα.

Το κομμάτι Eurovision είναι κάτι που θα θέλατε να δοκιμάσετε;

Ναι, γιατί όχι. Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε πάνω σε μία πρόκληση: Να προλάβουμε να στήσουμε το πρόγραμμά μας σε 48 Ώρες. Οπότε κάτι τέτοιο απ’ έξω μας φαίνεται ενδιαφέρον. Από μέσα θα το δούμε, αν μας δωθεί η ευκαιρία.

Τι να περιμένουμε από πλευράς εμφανίσεων και δισκογραφίας μελλοντικά από τις 48 Ώρες;

Στο άμεσο μέλλον, συναυλιακά, έχουμε καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο και ενημερώνουμε από τα κοινωνικά μας δίκτυα τους φίλους μας για το που θα μας πετύχουν. Δισκογραφικά έχουμε το καινούργιο μας τραγούδι “Μια Καινούργια Αρχή”. Σε αυτό το τραγούδι έχουμε κάνει την πρώτη μας απόπειρα να γράψουμε στίχους-μουσική, να το ηχογραφήσουμε, να το μιξάρουμε, να σκηνοθετήσουμε και να γυρίσουμε το βίντεο κλιπ του και να το μοντάρουμε. Τα πάντα με λίγα λόγια! Είναι ουσιαστικά 3 ιστορίες που δεν συνδέονται μεταξύ τους παρά με το γεγονός ότι μπαίνει μια καινούργια αγάπη στη ζωή τους και την αλλάζει.

Μια ευχή που θα θέλατε να δώσετε στους αναγνώστες του GetGreekMusic;

Να έχουν πάντα στη ζωή τους την επιλογή να πουν “Όχι”. Είναι η καλύτερη ευχή που μου έχουν δώσει εμένα. Στην αρχή όταν την άκουσα δεν της έδωσα σημασία, αλλά μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό στη ζωή να έχεις την επιλογή να πεις “Όχι, δεν το κάνω αυτό”.

Οι 48 Ώρες πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο τους single και βίντεο κλιπ με τίτλο “Μια Καινούργια Αρχή” ενώ τους απολαμβάνουμε και στην καλοκαιρινή τους περιοδεία με πολλές live εμφανίσεις.

Σχόλια