Αν μπορούσαμε να βάλουμε μια μονάχα λέξη δίπλα από τον Γιώργο Σαμπάνη αυτή θα ήταν σίγουρα η λέξη “ταλέντο”. Ο Γιώργος Σαμπάνης πέρα από μια εξαιρετική φωνή, γράφει εκπληκτικά τραγούδια τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλους καλλιτέχνες ενώ η ενέργεια του πάνω στο stage είναι κάτι το εντυπωσιακό.

Γιώργος Σαμπάνης

Με ευχάριστη διάθεση, ειλικρίνεια και ευγένεια παραχώρησε μια συνέντευξη στο GetGreekMusic.

“Λόγια που καίνε”, πες μας λίγα λόγια για την νέα δισκογραφική σου δουλειά.

10 τραγούδια , οι στίχοι όλοι της Ελεάννας Βραχάλη, όπως και στους 2 προηγούμενους δίσκους, το «Δεν είμαι ήρωας» και το «Μόνο εξ επαφής». Η παραγωγή είναι του Χρήστου Soumka όπως πάντα, με μουσική δική μου, εκτός από το «Μπορείς και χειρότερα» και το «Έρωτας τίποτα» που το έγραψα μαζί με τον Soumka. Νομίζω συνεχίζει το ύφος και τον ήχο του «Μόνο εξ’ επαφής», παρόλο που βρίσκω πολλές διαφορετικές καταστάσεις και περιπτώσεις, στα τραγούδια. Δηλαδή τραγούδια όπως η «Βροχή», το «Βραχυκύκλωμα», ένα τραγούδι πως το «Μην ανησυχείς» που είχα καιρό να γράψω ή το «Πίσω» που είναι μια άλλη μορφή τραγουδιού για ‘μένα. Είναι αρκετά κοντά στο προηγούμενο και αρκετά διαφορετικό. Νιώθω πολύ χαρούμενος, μου αρέσει το άλμπουμ αυτό πολύ, μου πήρε ένα χρόνο να το ολοκληρώσω και νιώθω καλά, νομίζω είμαι πολύ ειλικρινής στους ανθρώπους που με ακούνε.

Γιώργος Σαμπάνης

Βλέπουμε πως στους τελευταίους σου δίσκους συνεργάζεσαι αποκλειστικά με την Ελεάνα Βραχάλη. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Είμαστε πολύ φίλοι, Είμαστε σαν οικογένεια μαζί, έχω και την καταπληκτική στιχουργό την Ελένη Γιανατσούλια που είναι πολύ φίλη, κάνουμε τα άλλα, στους άλλους τραγουδιστές. Επειδή η Ελεάνα με “βάφτισε” και είπε ότι είμαι το μυστήριο τρένο έχει πάντα προτεραιότητα στις δικές μου τις δουλειές. Ξεκινήσαμε μαζί, συνεχίζουμε μαζί. Εξάλλου, ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει.

Εσένα που σταματάει η καρδιά σου;
Αγαπάω πάρα πολύ τη μουσική, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τη ζωή. Δεν ξέρω που θα σταματούσε η καρδιά, ελπίζω να σταματήσει χρόνια μετά.

Γιώργος Σαμπάνης

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα τραγούδια σου;
Η ζωή μου, η ζωή των πολύ κοντινών μου προσώπων και όλες οι συναισθηματικές εμπειρίες που μπορεί να έχω από αυτά.

Είσαι από τους λίγους που καταφέρνουν πολλά από τα τραγούδια που γράφεις να γίνονται επιτυχίες. Που πιστεύεις οφείλεται αυτό;
Η μουσική είναι θέμα αισθητικής, ίσως η δική μου η αισθητική να είναι κοντά στην αισθητική των ανθρώπων που ακούνε και θέλουν να ακούνε μουσική αυτή τη περίοδο.

Μετά από 4 χρόνια, το ACRO Club τι σημαίνει για σένα;
Μου αρέσει το ACRO, κοίτα τι ωραίο που είναι. Είναι όμορφος χώρος, ανθρώπινος, περιποιείται εμένα και τους πελάτες του, δεν νιώθουν υποτιμημένοι, έχουν θέα την ακρόπολη, έχουν πάρα πολύ καλό ήχο, πολύ καλά φώτα. Ο επιχειρηματίας ο Ηλίας Μαρασούλης, το έχει κάνει με μεράκι, με πολλά έξοδα. Υπάρχει το αρνητικό ότι είμαι μόνιμα στον ίδιο χώρο, αλλά η παροχή υπηρεσιών για τους πελάτες είναι πολύ σπουδαίο.

Γιώργος Σαμπάνης

Πώς είναι η συνεργασία σου με την Demy και την Μαλού;
Με την Demy συνεργαζόμαστε από το καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς τώρα θα σταματήσει λόγω της Eurovision, αλλά μέχρι τώρα ήταν μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Μια καλή φωνή και όμορφη και σταθερή συνεργάτης, πολύ τυπική και πολύ εντάξει. Δεν έχουμε κάνει πολύ παρέα αλλά ότι έχω δει, το εκτιμώ, το συμπαθώ. Η Μαλού είναι μια πολύ διαφορετική περίπτωση τραγουδίστριας. Είναι πιο κοντά στο ελληνικό στοιχείο και όχι τόσο στο ξένο ποπ που είναι η Demy, μου αρέσει σαν τραγουδίστρια και με έχει βοηθήσει και σε πράγματα που δεν το περίμενα. Είναι ένα φρέσκο και νεανικό σχήμα, προτείνουμε έναν άλλο τρόπο διασκέδασης, μας εμπνέουν όλα.

Τα πράγματα στην καριέρα σου ήρθαν εύκολα;
Σχετικά, ναι. Έστειλα ένα Demo και με πήρανε κατευθείαν. Κάθε μέρα βέβαια χρειάζεται δουλειά, κανένας άνθρωπος, σε κανένα επαγγελματικό επίπεδο δεν μπορεί να του έρχονται εύκολα τα πράγματα. Είναι ένας καθημερινός αγώνας. Είναι πολύ δύσκολα και τα ναι, και τα όχι και τα πάμε στη δουλειά μας.

Τι σε χαροποιεί και τι σε θυμώνει περισσότερο;
Με χαροποιεί η επαφή με τον κόσμο και με λυπεί όλο αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία.

Πέρα από την δουλειά σου τι άλλο αποτελεί πάθος για σένα;
Η δουλειά μου δεν είναι δουλειά μου, είναι μουσική. Και ξέρεις είναι η έκφρασή μου, η ψυχή μου. Πάθος για μένα είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με την τέχνη και με ανθρώπινα συναισθήματα.

Γιώργος Σαμπάνης

Θα σε δούμε σε κάτι άλλο πέρα από τη μουσική;
Αν εννοείς θέατρο, τηλεόραση, talent show και τέτοια, όχι, ποτέ.

Τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια;
Να τελειώσει το ACRO και τίποτα άλλο προς το παρόν. Έχω βγάλει το άλμπουμ «Λόγια που καίνε», τώρα ετοιμάζω έναν δίσκο με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μπάμπη Στόκα… να τελειώσουν όλα αυτά και θα δούμε παραπέρα.

Μια ευχή στο GetGreekMusic;
Ευχαριστώ το GetGreekMusic, είναι ένα όμορφο site, μου αρέσουν τα αφιερώματα που κάνετε και τα βιντεάκια που φτιάχνετε. Να είστε όλοι καλά!

Ο Γιώργος Σαμπάνης έχει κυκλοφορήσει τον νέο του δίσκο με τίτλο «Λόγια που καίνε»από την Cobalt music ενώ συνεχίζει με επιτυχία τις εμφανίσεις του στο ACRO.

Σχόλια