Ένα τέλος που πολλοί είχαν προβλέψει ήρθε χθες το βράδυ. Ο Διονύσης Τσακνής αποτελεί παρελθόν από πρόεδρος της ΕΡΤ. Δείτε την ανακοίνωσή του. 

Τσακνής

Με δήλωση του που αφήνει αιχμές κατά τόσο της κυβέρνησης, όσο και του πρόεδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και του νέου διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, που τον απαξιώνει πλήρως αφού δεν τον αναφέρει καν, ο Διονύσης Τσακνής αφήνει τη θέση του μετά από δυόμιση χρόνια.

Από το Καλοκαίρι και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, αμέσως μετά την τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Διονύσης Τσακνής είχε δηλώσει στον πρωθυπουργό και τον υπουργό επικρατείας την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ. Η παραίτηση τότε δεν έγινε δεκτή και έμεινε ουσιαστικά ο μόνος από την παλιά διοίκηση.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της χθεσινής τελετής, με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διονύσης Τσακνής παραιτείται από τη θέση του, εξαπολύοντας μάλιστα και σημαντικές κατηγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις, αλλά και απαξιώνοντας το νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Η δήλωση παραίτησης αναλυτικά:

”Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παππά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».

Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής

Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

Όσο αφορά το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision η παρουσία Τσακνή στην ΕΡΤ, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο αποτυχημένη, αφού επί θητείας του ζήσαμε το μοναδικό αποκλεισμό μας, με τους ARGO και το Utopian Land, που ήταν μία καθαρά προσωπική επιλογή του”.

 Πηγή: infegreece.gr

Σχόλια