Οι C:Real αποτελούν ένα συγκρότημα που έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο και συνεχίζει να αγαπιέται. Μετράνε πολλά χρόνια δισκογραφίας με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό τους. Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τους C:Real με κάποια εποχή του χρόνου σίγουρα απάντηση δεν θα είχαμε. Και αυτό γιατί όπως οι εποχές εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ τους έτσι και οι C:Real διαφοροποιούνται με τον δικό τους τρόπο κάθε φορά.

C:Real

C:Real – Αφιέρωμα

Το ξεκίνημα (1996 – 2002)

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1996 από το συνθέτη, στιχουργό και δισκογραφικό παραγωγό Τάκη Δαμάσχη. Το 1997 έρχεται το πρώτο single με τίτλο “A new religion”  ενώ ακολούθησε και δεύτερο single με τίτλο “Visions of You” και με συμμετοχή της Σάρα Τζέιν Μόρις. Το single κυκλοφόρησε σε 30 χώρες, κάτι που θεωρήθηκε επιτυχία για ένα σχετικά νέο συγκρότημα.  Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν τον 1ο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Realtime». Τον Δεκέμβριο του 1999 οι C:Real κυκλοφορούν το CD single «With or Without You» το οποίο θεωρείται σήμερα η μεγαλύτερή τους επιτυχία στην Ελλάδα. Παρέμεινε στον κατάλογο επιτυχιών με τα singles της IFPI  για περισσότερες από 18 εβδομάδες. Το 2000 ακολουθεί το CD single «Thinking of you» και το 2ο album τους με τίτλο «Stop killing time».

Η επιτυχία (2002 – 2010)

Ειρήνη Δούκα

Το 2002 οι C:Real αποκτούν την πρώτη βασική γυναικεία φωνή του συγκροτήματος, την Ειρήνη Δούκα.  Η ιστορία τους λίγο πολύ γνωστή. «Τα πιο μεγάλα σ’αγαπώ(2003)», «Χίλια χρόνια(2004)», «Κάθε μου σκέψη(2006)» και «Ινβάιν(2008)» αποτέλεσαν τα εμπορικότερα album στην μουσική πορεία του συγκροτήματος κερδίζοντας με αυτά πολλές χρυσές και πλατινένιες διακρίσεις. Το 2010 οι C:Real κυκλοφορούν το digital single «Ό,τι αξίζει» που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και έπειτα η Ειρήνη Δούκα αποχωρεί από το συγκρότημα για να κάνει σόλο καριέρα. Η αποχώρηση της Ειρήνης σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής μεγάλης εμπορικής επιτυχίας του συγκροτήματος.

Ο πειραματισμός (2010 – 2014)

Τον Οκτώβριο του 2010 οι C:Real κυκλοφορούν το single «Το άλλο μου μισό» με την συμμετοχή της Κατερίνας Παπουτσάκη το οποίο αποτέλεσε soundtrack της ταινίας «Το έτερον ήμισυ». Το 2011 γυναικεία φωνή του συγκροτήματος γίνεται η Ντορέττα Παναγοπούλου και οι C:Real επιστρέφουν με νέο single με τίτλο «Όνειρα στη φωτιά».  Το 2012 κυκλοφορούν άλλο ένα single με την Ντορέττα με τίτλο «Ανθρώπινες σχέσεις» και έπειτα η Ντορέττα Παναγοπούλου αποχωρεί από το συγκρότημα. Το 2013 και το 2014 ακολουθούν οι συνεργασίες των C:Real  με την Σαλίνα στα κομμάτια «Με γη και ουρανό» και «Τίποτα άλλο μην λες» καθώς και με την Oceana στο τραγούδι «Sleepless nights».

Νέο ξεκίνημα (2014 – 2016)

Από το καλοκαίρι του 2014 βασική φωνή του συγκροτήματος αποτελεί η Τζο Λαζοπούλου. Με την Τζο το συγκρότημα κυκλοφόρησε τα singles «Χίλια μυστικά(2015)», «Crash and burn(Το οποίο συμμετείχε και στον Ελληνικό τελικό της Eurovision 2015)» και «Πόσα λόγια(2016)».

Το σήμερα

Πλέον τα βασικά μέλη των C:Real είναι 2 και συνεχίζουν τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους και την πορεία τους στο μουσικό στερέωμα. Αποτελούν ένα συγκρότημα σταθμό στην Ελληνική δισκογραφία με εξαιρετικά μουσικά δείγματα ως τώρα. Και ένα είναι το σίγουρο…Τα πιο μεγάλα σ’αγαπώ τους δεν τα έχουμε δει ακόμα!

Σχόλια