Ανακοινώθηκε προ ημερών από την EBU η πρόθεσή της να διοργανώσει στην Ασία έναν Διαγωνισμό Τραγουδιού αντίστοιχο με τα πρότυπα της Eurovision. Ο νέος Διαγωνισμός δεν θα λέγεται Asiavision, αλλά Eurovision Asia, θα χρησιμοποιεί δηλαδή το όνομα Eurovision που είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στο κοινό και άρα πιο εμπορικό.

Ήδη δημιουργήθηκε ο ιστότοπος του νέου Διαγωνισμού και ένας λογότυπος που δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα είναι μόνιμος ή αν θα αλλάξει. Το πρότζεκτ αυτό προετοιμαζόταν δύο χρόνια και αναμένεται να λάβει χώρα τον Ιούλιο 2018 στη Σιγκαπούρη. Τη διοργάνωση της πρώτης Eurovision Asia είχαν διεκδικήσει επίσης το Χονγκ Κονγκ και το Σίδνεϊ.

Στο νέο Διαγωνισμό Eurovision Asia θα συμμετάσχουν έως 20 χώρες από την Ασία και τον Ειρηνικό.

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους οι Αυστραλία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Νήσοι Σολομώντα, Νότια Κορέα, Βανουάτου.

 

Τα δικαιώματα για τη μετάδοση του διαγωνισμού θα πωλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες τους σε όλον τον κόσμο.

Το κανάλι της Αυστραλίας SBS θα συνεργασθεί για την παραγωγή με το Blink TV για να διερευνήσουν ποιο ακριβώς φορμάτ θα είχε επιτυχία στην Ασία. Ζήτησαν μάλιστα από τους υποστηρικτές ενός τέτοιου εγχειρήματος να γράψουν τις ιδέες τους στο site τους eurovisionasia.tv, αλλά μετά από λίγο το site αυτό κατέβηκε (προφανώς τελεί ακόμη υπό διαμόρφωση).

The Eurovision Song Contest is the most spectacular television entertainment event in the world and it is coming to Asia! For more information visit EurovisionAsia.tv. #EurovisionAsia #Eurovision #ComingSoon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Asia Song Contest (@eurovisionasia) στις


Σε δελτίο τύπου το SBS ανέφερε ότι: «Το SBS και το Blink TV συνεχίζουν να εξετάζουν και να αναπτύσσουν τη συναρπαστική ευκαιρία να φέρουν ένα παγκοσμίως γνωστό σόου όπως η Eurovision πιο κοντά στα εδάφη μας. Το site της Eurovision Asia είναι η επόμενη φάση στην ανάπτυξη αυτού του πρότζεκτ. Καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται για την ανεύρεση πιθανών συνεργατών στην περιοχή της Ασίας, στην παρούσα φάση εντάσσουμε τις ενθουσιώδεις κοινότητες των fans της Eurovision και της Ασιατικής ποπ μουσικής σκηνής για να διαμορφώσουμε με τις ιδέες τους το νέο σόου».

Η EBU ανακοίνωσε ότι οι fans μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του νέου διαγωνισμού Eurovision Asia στο Facebook, Twitter, και Instagram. Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα το νέο επίσημο κανάλι του Διαγωνισμού στο YouTube. Για να ακουστεί η φωνή των fans θα πρέπει να χρησιμοποιούν το hashtag #EurovisionAsia.

Το μεγαλύτερο μουσικό πάρτυ της Ασίας έρχεται!

Eurovision Asia

πηγή: OGAE Greece

Σχόλια