Το GetGreekMusic εύχεται “Χρόνια πολλά Ελεάνα Βραχάλη” και σας θυμίζει μερικά αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει η ίδια.

Χρόνια πολλά Ελεάνα Βραχάλη

Η Βραχάλη έχει συνδέσει το όνομά της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Για πρώτη φορά, στα 24 της χρόνια, με εφτά τραγούδια της στο Κρυφό φιλί του Μιχάλη μπήκε στα βαθιά. Το CD έγινε τρεις φορές πλατινένιο, καλύτερος δίσκος στα δεύτερα βραβεία Αρίων, και με καλύτερο τραγούδι (Αν μου τηλεφωνούσες) στα τρίτα Αρίων. Από τότε έχει μια μακρά συνεργασία μαζί του, με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, και κορύφωση το άλμπουμ Ακατάλληλη σκηνή το 2004 (τρεις φορές πλατινένιο, καλύτερος ποπ δίσκος και δίσκος της χρονιάς στα τέταρτα βραβεία Αρίων, και με καλύτερο τραγούδι (“Να μείνεις εδώ“) στα πέμπτα Αρίων).

Η Ελεάνα Βραχάλη, σε πολύ μικρή ηλικία, έχει ήδη συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες όπως την Τάνια Τσανακλίδου, την Δήμητρα Γαλάνη, την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Άννα Βίσση, την Ελένη Πέτα, την Δέσποινα Ολυμπίου, την Γλυκερία, τον Γιώργο Σαμπάνη, την Έλενα Παπαρίζου, τον Σάκη Ρουβά, τον Γιάννη Πλούταρχο, την Νατάσα Θεοδωρίδου και την Πέγκυ Ζήνα.

Το 2012 κυκλοφόρησε το CD “Όλα τα Ναι του κόσμου“, στο οποίο υπογράφει όλους τους στίχους και είναι βασισμένο στα βιβλία “Δε μ`αγαπάς, μ`αγαπάς“, και “Όλα τα Ναι του κόσμου” της συγγραφέως και καθηγήτριας Ψυχολογίας Φωτεινής Τσαλίκογλου. Συμμετέχουν 30 συνθέτες, ερμηνευτές και ηθοποιοί. Όλα τα έσοδα του CD διατέθηκαν στα Παιδικά Χωριά SOS και στο ΚΕΘΕΑ εν δράσει.

Λίγο αργότερα ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με τον Γιώργο Σαμπάνη η οποία συνεχίζεται εν έτη 2017. Από τότε υπογράφει στίχους στα περισσότερα κομμάτια του.

Πάμε να θυμηθούμε μερικά αγαπημένα κομμάτια στα οποία η ίδια η Ελεάνα υπογράφει τους στίχους.

Χρόνια πολλά Ελεάνα Βραχάλη | 10+1 αγαπημένες επιτυχίες της

Ο Βυθός σου – Μιχάλης Χατζηγιάννης

Πόρτα για τον ουρανό – Έλενα Παπαρίζου

Ρίσκο – Άννα Βίσση

Ρώτησα – Πέγκυ Ζήνα

Κρυφτό – Γλυκερία

Μια γλυκιά μελωδία – Νατάσα Θεοδωρίδου

Βάλε μουσική – Δέσποινα Ολυμπίου

Ανατροπή – Κώστας Μαρτάκης

Μόνο εσύ – Γιώργος Σαμπάνης

Έτσι σε θέλω – Μιχάλης Χατζηγιάννης

Μη μιλάς – Γιώργος Σαμπάνης

Σχόλια