Χρόνια πολλά Καίτη Γαρμπή από το GetGreekMusic με υγεία, χαμόγελο και πολλές επιτυχίες.

Η Καίτη Γαρμπή σοκάρει

Πάμε να θυμηθούμε μερικές αγαπημένες στιγμές της:

Χρόνια πολλά Καίτη Γαρμπή | 8+1 μουσικές στιγμές της

1. Το 1992 κυκλοφόρησε ο δίσκος Του φεγγαριού αναπνοές. Ήταν ο δίσκος που την καθιέρωσε ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα ονόματα στο χώρο της ελληνικής μουσικής,καθώς περιείχε το τραγούδι «Πες το μ’ ένα φιλί», τη μεγαλύτερη ως τότε ραδιοφωνική επιτυχία της.

2. To 1993 έγινε πρόταση στην Καίτη Γαρμπή από την ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. H Γαρμπή την αποδέχτηκε, ταξίδεψε στην Ιρλανδία, τραγούδησε το «Ελλάδα χώρα του φωτός» και κατέκτησε την 9η θέση με 64 βαθμούς. Η συμμετοχή της Ελλάδας εκείνη τη χρονιά έμεινε στην ιστορία του διαγωνισμού τόσο λόγω της πολύ ιδιαίτερης παρουσίας της τραγουδίστριας πάνω στη σκηνή, όσο για το φόρεμα της Σίλιας Κριθαριώτη που φόρεσε η τραγουδίστρια.

3. Ύστερα από την καθιέρωση της στο ελληνικό πεντάγραμμο ως ενός από τα πιο γνωστά πλέον ονόματα στο χώρο του τραγουδιού, η Γαρμπή κυκλοφόρησε το 1994 το Ατόφιο χρυσάφι. Το άλμπουμ περιελάμβανε δέκα τραγούδια σε μουσική και στίχους των Κώστα Τουρνά (1-5) και Φοίβου (6-10) συνεχίζοντας με το δεύτερο την επιτυχία του προηγούμενου δίσκου. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και είχε πολλές επιτυχίες.

4. Το 1996, η συνεργασία με το Φοίβο συνεχίστηκε στο δίσκο Αρχίζω πόλεμο, με το γνωστό συνθέτη να γράφει τα 9 από τα 12 τραγούδια του δίσκου. Περιείχε επίσης μια διασκευή, το «Περασμένα-ξεχασμένα» και 2 τραγούδια του Ανδρέα Μέξα. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάιο και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς, αφού έγινε δύο φορές πλατινένιος και ξεπέρασε τις 160.000 πωλήσεις στην ελληνική αγορά ενώ στην Κύπρο ξεπερνώντας τις 12,000 αντίτυπα έγινα 2 φορές Πλατινένιος.

5. Τον Οκτώβριο του 1997 η Καίτη Γαρμπή κυκλοφόρησε τον δίσκο Ευαισθησίες, ο οποίος συνέχισε το σερί επιτυχιών της τραγουδίστριας. Έγινε δύο φορές πλατινένιος με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 140.000 αντίτυπα στην ελληνική αγορά. Στην Κύπρο ξεπέρασε τις 14,000 αντίτυπα και έγινε επίσης δύο φορές Πλατινένιος. Οι πωλήσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασαν τις 160.000. Η μεγάλη επιτυχία αυτού του δίσκου φάνηκε και από τον αριθμό των τραγουδιών που απέκτησαν βίντεο κλιπ, καθώς τα 8 από τα 12 κομμάτια οπτικοποιήθηκαν.

6. Στα τέλη του 1998 ηχογράφησε έναν δίσκο με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία της παιδικής ορχήστρας του Σπύρου Λάμπρου και του τενόρου Κωνσταντίνου Παλιατσάρα. Ο δίσκος ονομάστηκε Χριστούγεννα με την Καίτη και έγινε χρυσός με 40.000 πωλήσεις και μάλιστα είναι ο μόνος χριστουγεννιάτικος δίσκος που έλαβε χρυσή διάκριση στην Ελλάδα.

7. Τον Απρίλιο του 2000, η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε για τελευταία φορά με το Φοίβο. Αποτέλεσμα αυτής τους της συνεργασίας ήταν ο τέσσερις φορές πλατινένιος δίσκος Το κάτι. Ο διπλός αυτός δίσκος ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 100.000 αντίτυπα (200.000 δίσκοι) και πέτυχε τετραπλά πλατινένια διάκριση.

8. Το χειμώνα του 2008 η Καίτη Γαρμπή έκανε την έκπληξη και συνεργάστηκε με τον έντεχνο συνθέτη Νίκο Αντύπα και μαζί κυκλοφόρησαν τον δίσκο Καινούργια Εγώ, με δέκα τραγούδια. Το ομότιτλο είναι μια συνεργασία με τον rapper Θηρίο.

9. Το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά της Καίτης Γαρμπή με τίτλο Περίεργες μέρες. Ο δίσκος αυτός κινήθηκε σε ποπ κυρίως ρυθμούς, δεν έλειπαν όμως και κάποια λαϊκά τραγούδια και σηματοδότησε την επιστροφή της τραγουδίστριας στο εμπορικό τραγούδι. Παράλληλα, η Γαρμπή επέστρεψε δυναμικά στις μεγάλες πίστες και συνεργάστηκε τη σεζόν 2013-14 για πρώτη φορά με τον Γιώργο Μαζωνάκη στο Φωταέριο, ένα σχήμα που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το πρώτο τραγούδι που οπτικοποιήθηκε ήταν το «Ανεμοδαρμένα Ύψη» σε σκηνοθεσία Βίκυς Βελλοπούλου. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτέλεσε τη μεγάλη επιτυχία του δίσκου, αφού για πολλούς μήνες βρέθηκε στους επίσημους καταλόγους επιτυχιών των ραδιοφωνικών σταθμών.

Σχόλια