Η Ασία διασκευάζει Ελλάδα: Ανάρπαστα τα ελληνικά τραγούδια σε Ιαπωνία και Ν.Κορέα

Κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα πέρα από τα νησιά της και τη θάλασσά κάνει πάταγο στην Άπω Ανατολή και για τη μουσική της. Ο λόγος για το γνωστό μας πλέον και αγαπημένο συγκρότημα Los Pyramidos καθώς και για ένα νέο σχήμα από τη Νότια Κορέα που διασκεύασε το επίσης αγαπημένο τραγούδι “Τι Πάθος“.

pyramidos

Οι Ιάπωνες Pyramidos να θυμηθούμε ότι επέστρεψαν πέρσι τέτοια εποχή μετά το “Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί” με μία ακόμα ελληνική διασκευή για το καλοκαίρι. Ο λόγος για τον πασίγνωστο “Ικαριώτικο” το οποίο κάνει πάταγο κάθε καλοκαίρι στα Ικαριώτικα πανηγύρια και όχι μόνο. Οι Pyramidos είναι γνωστοί στη χώρα μας καθώς έχουν κάνει και αρκετές άλλες διασκευές μεγάλων μας επιτυχιών όπως το “Βρε μελαχρινάκι“, το “Μαρία με τα κίτρινα“, το “Σήκω χόρεψε κουκλί μου” και φυσικά τα “Καγκέλια“.

Εκτός από τους ήδη γνωστούς μας όμως Pyramidos, δύο Νότιοι Κορεάτες επέλεξαν να τραγουδήσουν το επιτυχημένο “Τι Πάθος” σε στίχους και μουσική Δημήτρη Λάγιου και τραγουδισμένο από τον αγαπημένο μας Γιώργο Νταλάρα.

Τι Πάθος
Οι δύο Νοτιοκορεάτες ονόματι Hwang Geon-ha και Ko Young Yeol αποφάσισαν να τραγουδήσουν αυτή τη μεγάλη επιτυχία στον τελικό της τρίτης σεζόν της εκπομπής Phantom Singer, ενός διάσημου κορεάτικου talent show. Με την ερμηνεία τους αυτή όχι μόνο κέρδισαν την καρδιά του κοινού και πρόβαλαν παραέξω αυτό το εξαιρετικό τραγούδι, αλλά κέρδισαν και την πρώτη θέση στον διαγωνισμό!
Εμείς με τη σειρά μας, τους ευχαριστούμε που ανέδειξαν την ελληνική μουσική και τους συγχαίρουμε για την επιτυχία τους!

Σχόλια