Το Άλλαξαν Πολλά είναι πολλά παραπάνω από το  νέο album του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Είναι μια περίληψη του τι είναι ο Λαυρέντης σχεδόν σαράντα χρόνια τώρα, με κάποια καινούργια στοιχεία από  αυτά που σκέφτεται για τη συνέχεια.

Άλλαξαν Πολλά

Άλλαξαν Πολλά – Ο νέος δίσκος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας χάρισε στο μουσικό κοινό έναν υπέροχο χειμώνα στην Ακτή Πειραιώς, μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιάννη Κότσιρα και τον Γιάννη Ζουγανέλη. Ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό σχήμα, όπου σπουδαίοι μουσικοί και τραγουδιστές ένωσαν τις δυνάμεις τους επί σκηνής και πρόσφεραν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα.

Πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα με γενικό τίτλο “ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ”, το τραγούδι «ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ», σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και στίχους της Λίνας Δημοπούλου.

Ένα υπέροχο τραγούδι, από αυτά που έχουμε λατρέψει πολλές φορές από τον Λαυρέντη, που περιμένουμε και θα αγαπήσουμε έντονα και πάλι! Η δισκογραφική εταιρία, στην οποία ανήκει ο καταξιωμένος ερμηνευτής, ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook, ένα απόσπασμα από το νέο τραγούδι, γράφοντας στη λεζάντα: «Απόσπασμα από το τραγούδι “Υπνοβάτης” που συμπεριλαμβάνεται στο καινούριο άλμπουμ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τίτλο “Άλλαξαν πολλά”! Τη μουσική για το τραγούδι έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τους στίχους η Λίνα Δημοπούλου.
Το άλμπουμ κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Μαρτίου με το Πρώτο Θέμα και από Δευτέρα σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και στα δισκοπωλεία!»

Ακούστε ένα απόσπασμα του τραγουδιού εδώ:

Στίχοι

Σ’ ένα κόσμο δικό μου

σκαλωμένος και μόνος

σαν το στρείδι κλεισμένος

με ξεχνούσε κι ο χρόνος.

Κουρασμένες παρέες – βιαστικές καληνύχτες

αγκαλιές φευγαλέες – πήγαινε έλα κομήτες.

Μα το πρώτο σου βλέμμα

ένας γυάλινος θόλος

με τυλίγει σα δέρμα

και συντρίβομαι όλος.

Δυο που έγιναν ένα – αδιαίρετο σώμα

ίδια σάρκα και αίμα – ίδια ανάσα στο στόμα.

Πήγαινε με όπου θες

μακριά απ’ το σκοτάδι

άναψε μου φωτιές κάνε στάχτη τον Άδη.

Πήγαινε με όπου θες

σα χαμένο υπνοβάτη

ξέγραψε μου το χθες

μάθε μου την αγάπη.

Δε σου λέω παραμύθια

κάποια μέρα τυχαία

θα σου κάψει τα στήθια

μια στιγμούλα μοιραία.

Μια στιγμή που θα διώξει – τη μεγάλη σου θλίψη

κι η καρδιά σου θα νιώσει – όσα της έχουν λείψει.

 

 

Σχόλια