Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης με εξαιρετική φωνή, τεράστιες επιτυχίες και πολλές συνεργασίες με εξίσου μεγάλους καλλιτέχνες στο χώρο του ελληνικού πενταγράμμου. Ο Γιώργος Νταλάρας, με την αειθαλή φωνή του έχει μαγέψει και συνεχίζει να μαγεύει πολύ κόσμο.

Ο Γιώργος Νταλάρας το 1965, σε ηλικία 15 χρoνώv έκανε την πρώτη δημόσια εμφάvιση τoυ ως κιθαρίστας και τραγoυδιστής, εvώ τρία χρόvια αργότερα, ηχoγράφησε τον πρώτo τoυ δίσκo.

O σπουδαίος ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας

Με 85 ηχογραφημένους προσωπικούς δίσκους και περισσότερες από 80 συμμετοχές στην ηχογράφηση ως ερμηνευτής, μουσικός και παραγωγός εκφράζει με τον τρόπο αυτό ένα μεγάλο μέρος το πολύπλευρο μουσικό του ταλέντο.

Το όνομα του μέχρι σήμερα έχει συνδεθεί με σπουδαία τραγούδια και πολύ σημαντικές συνεργασίες. Κατά τη διάρκεια της μουσικής του διαδρομής συνάντησε τους μεγαλύτερους δημιουργούς, μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, οι λαϊκοί συνθέτες Χρήστος Νικολόπουλος και Άκης Πάνου, ενώ ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Κώστας Τριπολίτης και η Ελένη Καραΐνδρου, του εμπιστεύτηκαν τραγούδια τους και o Γιώργος Νταλάρας γι ακόμα μια φορά μας ταξίδεψε.

O σπουδαίος ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Γιώργου Νταλάρα είναι το τραγούδι “Η θάλασσα εντός μου” ένα γεμάτο δύναμη και συναίσθημα ζεϊμπέκικο, που είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί όμοιό του, το οποίο σε στίχους υπογράφει η Ελεάνα Βραχάλη.

Γιώργος Νταλάρας | Τα τραγούδια του

O σπουδαίος ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας εμφανίζεται έως τέλη Φεβρουαρίου στην “Ακτή Πειραιώς” μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιάννη Κότσιρα και τον Γιάννη Ζουγανέλη.

 

Σχόλια