Μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Zeraw των Vegas στο περιοδικό Λοιπόν όπου μίλησε για πολλά.

Vegas Μελίνα

Το θέμα που προκάλεσε έκπληξη ήταν η αναφορά του στον ρατσισμό. Όχι μόνο επειδή έχει βιώσει ο ίδιος, αλλά και επειδή έχει υπάρξει και ο Zeraw ρατσιστής.

Ο Zeraw των Vegas μιλάει για τον ρατσισμό

“Έχω γεννηθεί στην Αφρική κι έχω την ελληνική υπηκοότητα. Οι γονείς μου είναι αφρικανοί. Πολλές φορές, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Ρατσισμός υπάρχει παντού και όλοι μας έχουμε μια δόση ρατσισμού μέσα μας, κι εγώ έχω. Υπήρξα ρατσιστής κάποιες στιγμές της ζωής μου. Το θέμα είναι πως κουμαντάρει ο καθένας μέσα του το ρατσισμό που μπορεί να νιώσουμε.

Προσπαθώ να μην κρίνω ανθρώπους εξ όψεως ή εξ αποστάσεως. Με βοήθησαν παρά πολύ οι γονείς μου, μου έδειξαν πως να αντιμετωπίσω το ρατσισμό που δεχόμουν ο ίδιος και το έχω περάσει και στα παιδιά μου. Η μάνα μου, είχε πει μία κουβέντα: «Αν κάποιος σου φερθεί άσχημα για το χρώμα σου, να ξέρεις ότι δεν είναι καλά με τον εαυτό του. Για να νιώσει αυτός καλά μια στιγμή μέσα του, προσπαθεί να μειώσει εσένα επειδή διαφέρει, θα αφήσει, ένα δυστυχισμένο άνθρωπο στην ουσία, να σε μειώσει;
Έτσι του δίνεις ευχαρίστηση να κερδίσει, θα το επιτρέψει αυτό;». Εκεί υπήρχε ο εγωισμός μου κι έτσι δεν με ενόχλησε ποτέ ξανά κάτι. Περπατούσα στο δρόμο και μου φώναζε κάποιος: «Σκυλάραπα…», γέλαγα και έλεγα: «Καημένε, έχεις το πρόβλημα σου»” ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής.

Σχόλια