Ο Λεωνίδας Μπέκιας παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο GetGreekMusic και μοιράστηκε τα πάντα μαζί μας.

Πότε άρχισες να ασχολείται με την μουσική;

Η γνωριμία μου με την μουσική, ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, ακούγοντας Στράτο Διονυσίου. Άκουγα συνεχώς τα τραγούδια του, και προσπαθούσα να πατήσω πάνω στον Στράτο, τραγουδώντας ταυτόχρονα για να τού μοιάσω!

Τι στάθηκε αφορμή για αυτό;

Όταν άκουσα Άκη Πάνου για πρώτη φορά,ανατριχιασα.. και εξακολουθώ να τό παθαίνω αυτό, όποτε ακούω τραγούδια του. Αυτή ήταν και ή αφορμή, για νά ξεκινήσω νά γράφω στίχους.

Το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσες μπροστά σε κόσμο;

Βρέχει φωτιά στην στράτα μου…Στράτος Διονυσίου φυσικά (γέλια).

Πες μας λίγα λόγια για νέο σου τραγούδι.

Στο ίσως να φταίω, ουσιαστικά περιγράφω δικά μου συναισθήματα… Αργότερα σκέφτηκα ότι ίσως να μην ήταν και τόσο καλή ιδέα, στο να προβάλλω τα προσωπικά μου συναισθήματα στον κόσμο που με ακούει.. γι’αυτό και το μετέτρεψα σε ένα love story, με θέμα τον χωρισμό.

Από πλευράς live εμφανίσεων σε τι φάση βρίσκεσαι;

Αυτή την στιγμή κάνω κάποιες εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις εδώ στην Σουηδία.

Επόμενο δισκογραφικό βήμα;

Έχω γράψει ένα τραγούδι για έναν Έλληνα ράπερ εδώ στην Σουηδία, το οποίο είναι πολύ μοντέρνο και πολύ χορευτικό. Τα κουπλέ του είναι ραπ, και θα ερμηνεύσει ο dejavu. Και τα ρεφραίν του λαϊκά στα οποία ερμηνευτής θα είμαι εγώ. Υπόσχομαι να ξεσηκώσει πολύ κόσμο, θα το λατρέψετε. Και μετά από αυτό, ένα πολύ δυνατό επίσης κομμάτι, σε μουσική και στίχους δικούς μου, το οποίο θα ερμηνεύσω εγώ.

Με ποιον/ποια καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς και γιατί;

Είναι πολλοί!! Αλλά θα έδινα μια προτεραιότητα στον Βασίλη Καρρά, διότι έχει λαϊκά γυρίσματα όπως και εγώ. Είναι αξιόλογος καλλιτέχνης και πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ και τον σέβομαι απόλυτα.

Αγαπημενος σου ελληνικός δίσκος ever;

Αγαπημένος δίσκος, Στράτος Διονυσίου 30 χρόνια επιτυχίες ,που κυκλοφόρησε τό 1990 και έγινε πλατινένιος!

Κάποιο ακραίο περιστατικό με θαυμάστρια σου;

χαχαχα… Η μεγαλύτερη θαυμάστρια μου είναι η μικρή μου κόρη, και το πιο ακραίο περιστατικό ήταν να απαιτήσει από τις δασκάλες της στον παιδικό σταθμό, να παίξουν τα τραγούδια μου και να τα χορέψουν φυσικά μαζί με όλα τα παιδιά… και έτσι έγινε (γέλια).

Τα μελλοντικά σου επαγγελματικά σχέδια για εμφανίσεις;

Σε πρώτη φάση, θέλω να κυκλοφορήσω αρκετά τραγούδια, τα οποία έχω ήδη γράψει, με σκοπό να με γνωρίσει ο κόσμος πρώτα και εφόσον με αγκαλιάσει και αγαπήσει τα τραγούδια μου, τότε φυσικά η επόμενη μου κίνηση είναι οι live εμφανίσεις.

Ο Λεωνίδας Μπέκιας κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο του τραγούδι με τίτλο “Ίσως να φταίω” από την Noiz Records.

Σχόλια