Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο Γαλλοαρμένιος καλλιτέχνης και θρύλος της γαλλικής μουσικής Σαρλ Αζναβούρ. Ο μουσικός που με τα τραγούδια του ενέπνευσε γενιές ολόκληρες και κατάφερε να περάσει τα σύνορα της χώρας του. Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του στην πόλη Αλπίγ της Νότιας Γαλλίας.

Σαρλ Αζναβούρ

Ο Σαρλ Αζναβούρ υπήρξε ο διασημότερος σήμερα Γάλλος, τραγουδιστής και παράλληλα τραγουδοποιός, ηθοποιός, διπλωμάτης και Ιππότης ταγμάτων και ο μοναδικός στον κόσμο καλλιτέχνης προς τιμή του οποίου, «εν ζωή», έχει ανεγερθεί μνημείο στο οποίο φέρεται ο ανδριάντας του.

Γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1924 από τους Μίσα και Κναρ Αζναβουριάν, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα. Ο πατέρας του ήταν μάγειρας στην αυλή του Τσάρου Νικόλαου, ενώ η μητέρα του καταγόταν από οικογένεια εμπόρων αρμενικής καταγωγής από την Τουρκία. Διέφυγε της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, με τον Σαρλ Αζναβούρ, γεννήθηκε ως Βαρενάχ Αζναβουριάν, να γεννιέται στο Παρίσι.

Η οικογένειά του έμεινε στο Παρίσι αναμένοντας βίζα για τη Νέα Γη, τις ΗΠΑ, όμως τελικά παρέμεινε στη Γαλλία που έγινε και η πατρίδα τους.

Είναι η γνωριμία του με το «σπουργιτάκι» του γαλλικού τραγουδιού, την Εντίθ Πιαφ που απογειώνει την καριέρα του. Την ακολουθεί στις περιοδείες της στην Γαλλία και τις ΗΠΑ. Το Επί οκτώ χρόνια ο Αζναβούρ ζει στη σκιά του, παραμένοντας ο «μικρός, ιδιοφυής βλάκας» της διάσημης ερμηνεύτριας.

“Έφυγε” ο Σαρλ Αζναβούρ

Σχόλια