Στην εντατική ο Γιώργος Σαμπάνης
Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Σαμπάνης στο Πρώτο Θέμα.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο γράφει μουσική, κάτι το οποίο τον έχει κάνει διάσημο επεσήμανε χαρακτηριστικά «Ναι, γράφω πάνω στις φωνές τους. Και απογοητεύομαι σαν μικρό παιδί όταν τους πάω ένα τραγούδι και δεν το καταλαβαίνουν. Δεν το πετάω, απλώς το προτείνω κάπου αλλού και συνήθως ευτυχεί όταν ακουστεί. Παίρνω, π.χ., τον Γιώργο Μαζωνάκη, του λέω «έλα να ακούσεις τα τραγούδια σου», έρχεται με τα γλυκά του, παίζω με μια κιθάρα και διαλέγει τα τραγούδια του. Όταν άκουσε το «Τέρμα», είπε «Αυτό είμαι εγώ». Αυτό εγώ δεν θα μπορούσα να το ερμηνεύσω. Δεν ήταν ο Σαμπάνης, ήταν ο Μαζωνάκης. Το «Ανεμοδαρμένα ύψη» το έδωσα να το ερμηνεύσει η Καίτη Γαρμπή και μου έλεγαν όλοι: «Γιατί;». Ετσι ένιωσα. Και είχα δίκιο.».

Αναφέρθηκε, όμως, και στο μεγάλο παράπονό του. «Είχα γράψει και κάποια τραγούδια για τον Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά δεν πρόλαβα να του τα δείξω. Τα έχω στο συρτάρι και δεν θα τα δώσω. Δεν μπορώ να φανταστώ να τα λέει άλλος».

Στη συνέντευξη μίλησε, επίσης, για το πως άλλαξε η ζωή του μετά τη τεράστια επιτυχία που γνώρισε ως καλλιτέχνης. Στην ερώτηση, λοιπόν, του δημοσιογράφου, αν τυχόν έχασε ποτέ την ισορροπία του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όχι, δεν άλλαξα φίλους, ρούχα, συνήθειες και συνεχίζω να μένω στην ίδια γειτονιά. Έχω τρέξει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχω δει δίπλα στο όνομά μου στο video wall να γράφει «παγκόσμιο ρεκόρ». Έχω τρέξει με τον Γιουσέιν Μπολτ, τον Κώστα Κεντέρη και άλλους μεγάλους αθλητές, οπότε δεν μου λέει κάτι. Δεν θα την ψωνίσω επειδή λέω κάποιο τραγουδάκι. Είναι μια δουλειά, ένα επάγγελμα».

Σχόλια