mad vma
Τα Mad Video Music Awards συμπληρώνουν ήδη 13 χρόνια ζωής. Από τη σκηνή τους έχουν περάσει πλήθος καλλιτεχνών, άλλοι μεγαλύτερης εμβέλειας και άλλοι μικρότερης. Ένα, λοιπόν, από τα βραβεία που  κεντρίζει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον είναι αυτό του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη. Φέτος, νικητής ήταν ο Κωνσταντίνος Κουφός μετά την τεράστια επιτυχία του τραγουδιού «Η πιο ωραία στην Ελλάδα». Τι συνέβαινε, όμως, όταν τα Mad Video Music Awards βρισκόταν στα πρώτα βήματά του; Ποιοι κατέκτησαν το συγκεκριμένο βραβείο; Είχαν τελικά την εξέλιξη που όλοι περίμεναν; Οι απαντήσεις παρακάτω…

ΝΙΝΟ – 2004

Νίνο - 100 Φορές

Ένα χρόνο μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του από το μουσικό talent show, Fame Story, το οποίο τον έκανε ευρέως γνωστό στο ελληνικό κοινό, ο ΝΙΝΟ ήταν  ένας από τους λιγοστούς καλλιτέχνες που κέρδισε βραβείο την πρώτη χρονιά διεξαγωγής των Mad Video Music Awards. Με το τραγούδι «Ας τελειώσουμε», το οποίο συνοδεύονταν και με το αντίστοιχο βίντεο κλιπ, ο ΝΙΝΟ άρχισε με το δεξί την πορεία του στα μουσικά δρώμενα, φτάνοντας αισίως σήμερα να είναι ένας από τους πιο γνωστούς άνδρες καλλιτέχνες στη χώρα.

Σαρμπέλ – 2005

sarbel

Τα βραβεία διανύουν το δεύτερο χρόνο διεξαγωγής τους και νικητής αυτή τη φορά στην κατηγορία «Καλύτερο Βίντεο Κλιπ Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη» είναι ο Sarbel, ο οποίος κάνει το μεγάλο «μπαμ» με το τραγούδι «Σε πήρα σοβαρά», το οποίο αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες εκείνης της περιόδου. Η καριέρα του, έκτοτε, ανυψώθηκε με αποκορύφωμα η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, το 2007, όταν και κατέκτησε την 7η θέση με το τραγούδι «Γεια σου Μαρία». Η πορεία του στη συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα να αποτραβηχτεί από φώτα της διασημότητας.

Tamta – 2006
Αφιέρωμα - Tamta: Οι πιο ιδιαίτερες και πολυσυζητημένες αλλαγές στην εμφάνιση της!

2006 και μια νέα παρουσία κάνει την εμφάνισή της στην ελληνική μουσική σκηνή. Ένα νέο κορίτσι από τη Γεωργία με φουντωτά μαλλιά και έναν άκρως ιδιαίτερο τρόπο ντυσίματος ερμηνεύει το τραγούδι «Φταις» που με μιας αγαπιέται από την νεολαία, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς να κερδίζει το βραβείο του καλύτερου κλιπ πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη. Τα βραβεία και οι διακρίσεις συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια, ενώ η φετινή συμμετοχή της στο Χ-Factor, ως κριτής, ανέβασε ακόμη περισσότερο την μετοχή της στο ελληνικό μουσικό χρηματιστήριο.

Κώστας Μαρτάκης – 2007
Κώστας Μαρτάκης

Υπόθεση ενός ήταν το 2007 η επικράτηση στην κατηγορία «Καλύτερο Κλιπ Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη» των Mad Vma με τον πρόσφατα νικητή του Dream Show, Κώστα Μαρτάκη, ο οποίος με το πρώτο single «Ναι», κέρδισε το ελληνικό κοινό και έδωσε το έναυσμα για την καριέρα του νέου «Σάκη Ρουβά», όπως πολλοί ήθελαν να τον αποκαλούν όσο αυτός βρισκόταν εντός του τηλεοπτικού σόου. Αρκετοί δίσκοι, ραδιοφωνικά hits, συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, συμμετοχές σε σπουδαία μουσικά σχήματα και πρόσφατα ενασχόληση με την τηλεοπτική παρουσίαση, εδραίωσαν μια και καλή το όνομά του στο μουσικό στερέωμα.

Νίκος Οικονομόπουλος – 2008
Νίκος Οικονομόπουλος Ξανθός - 5 Έλληνες καλλιτέχνες που παραδόθηκαν στη μόδα του ξανθού!

Αν πραγματικά ήταν κάποιος, ο οποίος όχι απλά επιβεβαίωσε, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες για την μετέπειτα καριέρα του, αυτός δε θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Νίκο Οικονομόπουλο, ο οποίος ήδη από το Dream Show, είχε δείξει δείγματα γραφής για τη συνέχεια. Το 2008, λοιπόν, κατακτά το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη και από και πέρα ξεκινά μια πορεία με αμέτρητες δισκογραφικές και ραδιοφωνικές επιτυχίες. 8 χρόνια μετά έχει καταφέρει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, με τα νυχτερινά μαγαζιά που εμφανίζεται να είναι πάντοτε γεμάτα.

 

Σχόλια