Όλα τα τραγούδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν γράψει την δική τους ιστορία.

όλα τα τραγούδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Κάθε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου αφήνει πίσω της παρακαταθήκη, στους απανταχού φιλάθλους, σπουδαίες στιγμές που εκτυλίσσονται στα γήπεδα. Πίσω όμως, μένουν και μερικά τραγούδια, επίσημα και ανεπίσημα, που γράφουν τη δική τους ιστορία και αποτυπώνονται στη μνήμη μας.

Από το 1962 κι έπειτα, η FIFA καθιέρωσε την παραγωγή ενός επίσημου τραγουδιού για την εκάστοτε διοργάνωση, που θα αποτελεί σήμα κατατεθέν.

Τα περισσότερα τραγούδια γράφονται στη γλώσσα της χώρας διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή στα αγγλικά, συχνά, όμως, μπορεί να είναι μίξη των δύο.

Thank you Robbie.? Good Luck Everyone! ?????⚽? #WorldCup

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIFA World Cup (@fifaworldcup) στις


Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, μπορεί ένα τραγούδι να βγει σε περισσότερες από μία γλώσσες, ενώ συνήθως εκτός από το επίσημο τραγούδι παράγονται και κάποια άλλα, ανεπίσημα, κυρίως για χάρη χορηγών (βλ. Coca Cola).

Πάρα πολλά αστέρια της Παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας έχουν τραγουδήσει τα επίσημα τραγούδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ανάμεσα τους οι Ricky Martin, Shakira, Will Smith, Pitbull feat. Jennifer Lopez, Toni Braxton και Anastacia.

Το 1962, στο Παγκόσμιο της Χιλής βγήκε το πρώτο επίσημο τραγούδι διοργάνωσης, παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με πολλά από τα τραγούδια, ειδικά τα οπτικοποιημένα, να έχουν αγαπηθεί από όλο τον κόσμο.

Η ποικιλία των τραγουδιών είναι ευρύτατη, αφού έχουν παραχθεί από μπαλάντες και ποπ μέχρι….λάτιν.

Άκουσε όλα τα τραγούδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1962 στο stoiximaweb.gr

Σχόλια