Όταν η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε με τη Βίκυ Λέανδρος ήταν μια από τις ομορφότερες και σημαντικότερες στιγμές για την σύγχρονη ιστορία της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους ;

Όταν η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε με τη Βίκυ Λέανδρος

Πρόκειται για μια γυναίκα – κόσμημα για τον σύγχρονο πολιτισμό της χώρας μας. Η Βίκυ Λέανδρος αποτελεί μια πρέσβειρα της ελληνικής τέχνης, του πολιτισμού και της μουσικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Μια ιδιαίτερη τιμή για την Έλενα Παπαρίζου που θα την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή και θα φιγουράρει με μεγάλα, χρυσά γράμματα στην ήδη πετυχημένη καριέρα της, ήταν φυσικά όταν μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τη Βίκυ Λέανδρος.

Ήταν το 2013 στον Ελληνικό τελικό της Eurovision όταν οι δυο Ελληνίδες νικήτριες της Eurovision (1972 και 2005) είπαν το Apres Toi (=Μόνο Εσύ) σε μια αξέχαστη Live ερμηνεία.

Όταν η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε με τη Βίκυ Λέανδρος

Αποκλειστικά ειδικά στοιχήματα στην Eurovision από την Novibet.

Με τη καλλιτέχνη που έχει τεράστια διεθνή σταδιοδρομία. Πολλά βραβεία σε όλη την Ευρώπη, χρυσοί δίσκοι, αμέτρητες εμφανίσεις, διακρίσεις και διεθνής αναγνώριση. Τι κοινό έχει όμως με την Έλενα Παπαρίζου; Φυσικά την Eurovision και συγκεκριμένα τις νίκες τους στο δημοφιλέστερο μουσικό θεσμό της Γηραιάς Ηπείρου.

Η Βίκυ Λέανδρος έχει συμμετάσχει δυο φορές, όπως και η Έλενα. Πρώτη φορά ήταν το 1967. Εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο με το κομμάτι L’Amour est bleu (= Η αγάπη είναι θλιμμένη), καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Το 1972 επιχείρησε για δεύτερη φορά να πάει στη Eurovision, πάλι με τα χρώματα του Λουξεμβούργο με το τραγούδι Apres Toi (=Μόνο εσύ). Τότε κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο.

Κάπως έτσι και η Έλενα έφτασε στο βάθρο της κορυφής. Το 2005 με το τραγούδι Number 1 σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία και πήρε την πρώτη και μοναδική ως τώρα νίκη για τη χώρα μας. Το 2001 είχε προσπαθήσει ξανά ως μέλος των Antique με το (I would) Die for you, φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση.

Μείνετε συντονισμένοι στο GetGreekMusic. Σύντομα έρχονται αποκλειστικά νέα για το νέο δίσκο της Έλενας

Πόσο καλά γνωρίζεις την Έλενας Παπαρίζου; Παίξε στο κουίζ του GetGreekMusic και μάθε

 

Σχόλια