Η Ελλάδα στην Eurovision την δεκαετία του 2010 χαρακτηρίζεται από ένα δυναμικό ξεκίνημα αλλά και από απογοητευτικές θέσεις.

Η Ελλάδα στην Eurovision την δεκαετία του 2010

Η Ελλάδα στην Eurovision την δεκαετία του 2010

Αποκλειστικά ειδικά στοιχήματα στην Eurovision από την Novibet.

2010

Ο Γιώργος Αλκαίος και οι “φίλοι” του παρασύρουν όλοι την Ευρώπη στον χορό του “OPA“. Η θέση μας εξαιρετική και συγκεκριμένα η 8η με 140 βαθμούς ανάμεσα σε 39 χώρες που συμμετείχαν εκείνη την χρονιά.

2011

Το hip hop στοιχείο του Stereo Mike και η λεβεντιά του Λούκα Γιώρκα ήταν το μυστικό της επιτυχίας μας εκείνη την χρονιά. Όλη η Ελλάδα ανατρίχιασε και σκαρφαλώσαμε στην 7η θέση με 120 βαθμούς ανάμεσα σε 43 χώρες.

2012

Η Ελευθερία Ελευθερίου χαρακτηρίζεται η πιο sexy παρουσία στον διαγωνισμό και όλη η Ευρώπη λικνίζεται στους ρυθμούς του “Aphrodisiac“.  Αν και στο televoting καταλαμβάνουμε την 9η θέση, οι επιτροπές μας ρίχνουν αρκετά με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στην 17η θέση με 64 βαθμούς ανάμεσα σε 42 χώρες.

2013

Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης μας προτρέπουν πως το “Alcohol is free” και τρελαίνουν τους πάντες. Η θέση μας υπέροχη και συγκεκριμένα η 6η με 152 βαθμούς ανάμεσα σε 39 χώρες.

2014

Αυτή την χρονιά αποφασίσαμε κάτι πιο Δυτικό για την Ελλάδα. Οι Freaky Fortune και ο Riskykidd μας τραγουδάνε “Rise up” και αρέσουν στον κόσμο. Φαίνεται όμως ότι δεν άρεσαν και τόσο πολύ μιας και περιοριστήκαμε στην 20η θέση με 35 βαθμούς ανάμεσα σε 37 χώρες.

2015

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου ερμηνεύει το “One last breath” και καθηλώνει με την φωνή της όλη την Ευρώπη. Όλοι μιλούσαν για μια πολύ κομψή εμφάνιση αλλά η θέση μας και πάλι χαμηλή. Συγκεκριμένα η 19η με 23 βαθμούς ανάμεσα σε 40 χώρες.

2016

Και φτάνουμε στην περσινή χρονιά. Το συγκρότημα Argo εκπροσωπεί την Ελλάδα με το τραγούδι “Utopian Land“. Τελικά το χειρότερο σενάριο βγαίνει αληθινό και η χώρα μας μένει εκτός τελικού για πρώτη φορά στα χρονικά. Η θέση που λάβαμε ήταν η 16η με 44 βαθμούς στον Ημιτελικό μας και συνολικά η 38η  ανάμεσα στις 42 χώρες που συμμετείχαν εκείνη την χρονιά.

2017

Η καρδιά μας χτυπάει δυνατά και ελπίζουμε η Demy και το “This is love” να μας χαρίσουν μια θέση στον Τελικό και γιατί όχι ακόμα και την πρώτη. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Σχόλια