Νότης Σφακιανάκης – Αφιέρωμα

Νότης Σφακιανάκης

Ο Νότης Σφακιανάκης γνωρίζει τι θα πει επιτυχία. Άλλωστε είναι ο “άρχοντας της νύχτας” όπως τον αποκαλούν. Ο τραγουδιστής είναι γεννημένος στις 2 Νοεμβρίου του 1959. Από μικρός ασχολήθηκε με την μουσική, παίζοντας μάλιστα και ως Dj σε νυχτερινά μαγαζιά.

Επαγγελματικά ξεκίνησε να τραγουδάει το 1985 σε επαρχιακές πόλεις και το 1988 πρωτοεμφανίζεται στην Αθήνα. Εκεί συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως η Πόλυ Πάνου και ο Σταμάτης Κόκοτας. Το 1990 ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για να συνεργαστεί με την Ελένη Δήμου. Οι μουσικοί παραγωγοί αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τον Νότη Σφακιανάκη και έτσι ο Νότης ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Νοσταλγείς τα περασμένα“.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά , η οποία έγινε χρυσή, κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 1991 με τίτλο “Πρώτη Φορά“.  Το 1992 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του δίσκο ”Είσαι ένα πιστόλι’‘. Αμέσως γίνονται  σουξέ τα τραγούδια, ”Είσαι ένα πιστόλι”, ”Ώπα ώπα”, ”Δεύτερα χέρια”. Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος.

Με το Ν και με το Σ” ήταν η επόμενη δισκογραφική δουλειά του Νότη Σφακιανάκη , το 1993. Το ”Μα εσύ με καις” γίνεται τεράστια επιτυχία και ένας ακόμη δίσκος του πλατινένιος.

Το 1994 ο Νότης  Σφακιανάκης σημειώνει ανεπανάληπτη επιτυχία με τον δίσκο ”Νοτιοανατολικά του κόσμου”. Ξεχωρίζουν αμέσως τα τραγούδια ”Να ξαναρθείς”, ”Και δεν μπορώ” ,”Ο αετός”κ.α. Αυτή τη φορά ο δίσκος του γίνεται δύο φορές πλατινένιος.

Οι μετέπειτα δισκογραφικές του δουλειές το 1996 με τίτλο ”5ο Βήμα” και το διπλό CD “‘Οι Νότες Είναι 7 ψυχές”  το 1998 τον τοποθετούν στην κορυφή . Ο πρώτος γίνεται τέσσερις φορές πλατινένιος και ο δεύτερος έξι φορές πλατινένιος.

Με επιτυχίες συνεχίζει και την δεκαετία του 2000. Το “Πολύχρωμα και Έντονα “κυκλοφορεί το 2000, το “Ας Μιλήσουν Τα Τραγούδια” το 2002 ,το “Με Αγάπη Ο,τι Κάνεις” το 2004, το “Ανα…γέννησις” το 2005 και το “‘Μνήμες” το 2007 . Όλοι οι δίσκοι έγιναν τουλάχιστον μία φορά πλατινένιοι.

Το 2011 κυκλοφόρησε το “‘21+4 Ματωμένα Δάκρυα” . Ο δίσκος γίνεται τέσσερις φορές πλατινένιος. Λογικό αν σκεφτούμε ότι στον δίσκο περιλαμβάνονται τα τραγούδια “Ένα τσιγγανάκι είπε” και το “Φτερά γυρεύω“.

Το 2013 βγαίνει σε κυκλοφορία ο δίσκος “16 Αυτοτελείς Ιστορίες“. Μερικά από τα τραγούδια που περιέχονται είναι το “Αν θα σε χάσω“, “Δηλώνω μόνος” και το “Μη με ρωτάτε“.

Ο δίσκος  “Μαζί” κυκλοφόρησε το 2014 και έγινε επτά φορές πλατινένιος.

Φέτος κυκλοφόρησε νέα δισκογραφική δουλειά “Όταν επικοινωνούμε“.

Ο Νότης Σφακιανάκης είναι μία δυναμική προσωπικότητα που δεν έχει κατακτήσει μόνο τις πίστες αλλά και τις καρδιές μας.

 

Σχόλια