Πραγματικά μάγεψε η Μαρίνα Σάττι με την εμφάνιση της στον Κήπο του Μεγάρου την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Μάγεψε η Μαρίνα Σάττι

Ethnic κορίτσια με αγγελικές φωνές και μουσικοί από την Αφρική που έχουν το ρυθμό μέσα τους συναντήθηκαν μουσικά ανάμεσα σε ψηλά δέντρα και πρασινάδες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ζεστό βράδυ στα μισά του καλοκαιριού;

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής, αυτή η όαση δροσιάς στην καρδιά της πόλης, φιλοξένησε το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουλίου τους ξεναγούς μας σε ένα ταξίδι στο χρόνο με οδηγό τη μουσική. Πρώτα ήρθε ο ρυθμός με κρουστά: Το μονοπάτι χάραξαν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm (Ndioba Νgom, Αss Τhiam, Γιώργος Χριστάκης, Jeffree Diop), τέσσερις καλλιτέχνες από τη Σενεγάλη και την Ελλάδα.

Μάγεψε η Μαρίνα Σάττι

Κι έπειτα ήρθαν οι Fonέs, όλες τους γένους θηλυκού κι όλες τους διαλεχτές: Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Βιργινία Φραγκούλατζη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου και Μαρίνα Σάττι.

Τα κορίτσια διάλεξαν παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Υεμένη, την Κολομβία και το Κονγκό (για να αναφέρουμε μερικές από τις χώρες προέλευσης των μουσικών θησαυρών), ενώ χαμός επακολούθησε της ερμηνείας της Μάντισσας, όταν η Μαρίνα Σάττι έφερε στη σκηνή τα κορίτσια που χόρεψαν μαζί της στο video clip που αγαπήθηκε όσο λίγα από το ελληνικό κοινό και σημείωσε ρεκόρ θέασης.

Μάγεψε η Μαρίνα Σάττι

Οι Fonέs κινήθηκαν με χάρη ανάμεσα σε ethic ρυθμούς και παραδοσιακούς ήχους, φλέρταραν με το μπάσο και την ηλεκτρική κιθάρα, αναμετρήθηκαν με πασίγνωστες μελωδίες και πειραματίστηκαν με ρυθμούς από πέντε ηπείρους, έδωσαν στον χτύπο της καρδιάς τον πρώτο ρόλο κι έκαναν εκείνο το βράδυ πολύτιμη μουσική ανάμνηση θερινής νύχτας.
Πολύχρωμες και πολυφωνικές η Μαρίνα Σάττι και οι Fonέs της ξεσήκωσαν το μέγα πλήθος κόσμου που πλημμύρισε το γρασίδι του Μεγάρου και άφησαν το χαρακτηριστικό αποτύπωμά τους εκεί μέχρι την επόμενη μεγάλη συνάντηση.

Μάγεψε η Μαρίνα Σάττι στον Κήπο του Μεγάρου

Σχόλια