Εσείς γνωρίζετε ποια είναι η καταγωγή της Μαρίνας Σάττι;

Μαρίνα Σάττι και Fonέs

Η ίδια η τραγουδίστρια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “Το Πρωινό” με την Φαίη Σκορδά. Αρχικά αναφέρθηκε στην απρόσμενη και τεράστια επιτυχία που σημείωσε το τραγούδι της με τίτλο “Μάντισσα“. Στην συνέχεια μίλησε για τον νέο ήχο που έφερε στην Ελλάδα, πολύ διαφορετικός από τα συνηθισμένα ακούσματα.

Ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για την καταγωγή της λέγοντας οτι είναι μισή από την Ελλάδα και μισή από το Σουδάν.

Αυτή είναι η καταγωγή της Μαρίνας Σάττι

Η Μαρίνα ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Bobby McFerrinWayne ShorterDanilo Perez, Patrice RushenPeter HerbolzheimerZebra OmnesSimon ShaheenΜάριος ΦραγκούληςΑλέκα ΚανελλίδουΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΧρήστος Θηβαίος, και πολλούς άλλους. Το 2007, τραγούδησε το τραγούδι Sugartown στην ομώνυμη ταινία του Κίμωνα Τσακίρη, ενώ δύο χρόνια μετά, το 2009, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή περιοδεία της European Jazz Orchestra (EBU). Επιπλέον, το 2010, τραγούδησε στο Kennedy Center (Washington DC) με το World Jazz Nonet.

Ως ηθοποιός, έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές σειρές Γ4 του Alpha TV και Steps στον ANT1 καθώς και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως: Shrek the MusicalΟ Βιολιστής στη ΣτέγηΤο Μαγαζάκι του τρόμουΙππόλυτοςΤραχίνιεςΕκκλησιάζουσες κ.α. Έχει συμμετάσχει, επίσης, και σε διάφορες μεταγλωττίσεις ταινιών της Disney, της Mattel (Barbie) κ.α. Οι πιο γνωστοί ρόλοι που έχει μεταγλωττίσει είναι αυτός της Άριελ, της μικρής γοργόνας.Τα τελευταία χρόνια συνθέτει πρωτότυπη μουσική για διαφημιστικά spot, θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της single, μια διασκευή του μικρασιατικού τραγούδι “Θα Σπάσω Κούπες“. Τον Μάιο του 2017 κυκλοφορεί το τραγούδι “Μάντισσα“.

Μάντισσα – Μαρίνα Σάττι (Στίχοι)

“Μου’ πε μάντισσα πως για να σε βρω
Θα’πρεπε φτερά να έχω
Και πως για να πιω απ’τα χείλη σου θάλασσες να ταξιδέψω.

Μου’ πε η μάντισσα πως αν ήθελα
Μια ζωή να σε αγγίζω
Στην κακοκαιρία και στη μοναξιά αχ ποτέ να μη λυγίζω.

Θα πετώ, θα πετώ, θα πετώ για να σε βρω
Θα πετώ, θα πετώ, θα πετώ μες στον καιρό
Κόντρα σ’όλους τους ανέμους και στον άστατο ουρανό 
Θα πετώ, θα πετώ, θα πετώ μάτια μου για να σε δω.

Μου’ πε η μάντισσα αν θα ήθελα
Μια ζωή να μου χαρίσω
Πως θα έπρεπε την ψυχούλα σου χρώματα να τη στολίσω”

Σχόλια