Η Δέσποινα Βανδή μιλά για την καταγωγή της

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Δέσποινα Βανδή στο περιοδικό People αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καταγωγή και τις ρίζες της από τον Πόντο, καθώς οι παππούδες της ήταν μετανάστες από τον Πόντο.

Μίλησε για το πως αντιλαμβάνεται η ίδια το κομμάτι της μετανάστευσης και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η μετανάστευση είναι πολυμορφική.  Μεταναστεύω από τη μία χώρα στην άλλη.  Από πόλη σε πόλη.  Από την κατάστασή μου σε μία άλλη, πιο ανώτερη».

Στη συνέχεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον Δημήτρη Δανίκα, η διάσημη τραγουδίστρια μίλησε για την πορεία της και πως οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες μπορούν να σε κάνουν να προσπαθείς για να φτάσεις από την αποτυχία στην επιτυχία.

«Λόγω της μετανάστευσης και της προλεταριακής κατάστασης του πατέρα μου τα βλέμματα των άλλων έπεφταν από πάνω προς τα κάτω. Σαν να με κοιτούσαν αφ’ υψηλού. ”Τώρα θα δείτε” έλεγα. Αυτή η “κατωτερότητα” με έσπρωξε προς το διάβασμα, τη μελέτη, την έφεση μιας ανώτερης εσωτερικής μετανάστευσης. Αυτό το κίνητρο. Τα αντίθετα έλκονται. Έτσι δεν είναι; Για αυτό πιστεύω ότι η αποτυχία είναι ευλογία. Η επιτυχία σε ακινητοποιεί. Σε βολεύει. Η αποτυχία είναι απαραίτητη στη ζωή. Οι αντιξοότητες σε θωρακίζουν. Οι δυσκολίες είναι που σε οδηγούν στην εκτίναξη και την αλλαγή. Όπως περίπου λέει και ο Ηράκλειτος ότι “Η αποτυχία μπορεί να είναι η αποτυχία”. Όπως λένε και οι Αμερικανοί πως “ο,τι δεν σε σκοτώνει σε δυναμώνει”».

Σχόλια