Γλυκερία συνέντευξη

Η Γλυκερία σε συνέντευξη της στο Πρώτο Θέμα μίλησε για την συναυλία της  με τίτλο “Σμυρνέικο Μινόρε” που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

“Είναι ουσιαστικά μια παράσταση που είχαμε παρουσιάσει πριν δύο-τρία χρόνια σε περιοδεία και γνώρισε μεγάλη επιτυχία μαζί με τις Ντιλέκ Κοτς και Αρετή Κετιμέ. Με την Ελένη Βιτάλη γνωριζόμαστε χρόνια, έχουμε και μια συγγένεια, χαίρομαι αφάνταστα που δέχθηκε να, έρθει να πει τα τραγούδια. Πιστεύω ότι το “Σμυρνέικο μινόρε” θα ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα. Ο κόσμος θα νιώσει χαρά και ελπίζω να πάρει κάποια πράγματα. Γιατί έχω ταυτιστεί με το σμυρνέικο τραγούδι. Από τότε που το ανακάλυψα συνειδητοποίησα ότι κουβαλάω αυτούς τους ήχους στο DΝΑ μου” δήλωσε.

Συνέχισε λέγοντας: “Συνήθως τα πράγματα κυλούν ομαλά. Παίζει τον ρόλο του το κοινό. Αρκεί όμως ο καλλιτέχνης να τραγουδά πάντα με την ψυχή του, να μην το κάνει ψυχρά, επαγγελματικά και διεκπεραιωτικά. Έχω βρεθεί στην Μπριζ στο Βέλγιο, εκεί που υπάρχουν φίλοι του ρεμπέτικου, να δίνω συναυλία σε έναν χώρο που θυμίζει παλιό σπίτι, τραγουδούσα Τσιτσάνη και Βαμβακάρη και παρακολουθούσαν ευλαβικά λες και ήταν σε εκκλησία. Στο Ισραήλ, όπου έχω βρεθεί πολλές φορές, ανακάλυψα ότι αγαπούν την ελληνική μουσική. Οι νέοι άνθρωποι ψάχνουν να μάθουν ελληνικά για να τραγουδήσουν τα κομμάτια μας και να καταλαβαίνουν τα νοήματα. Έρχονται τον χειμώνα στην Αθήνα και παρακολουθούν τις παραστάσεις μας”.

Σχόλια