Η Ελλάδα πάει Λισαβόνα και Eurovision 2018 έπειτα από την απόφαση της ΕΡΤ. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προετοιμασίες και συζητήσεις για τον εκπρόσωπο μας.

Τα συγκινητικά λόγια της Demy για την Eurovision

Πριν από λίγο το ΔΣ της ΕΡΤ που συνεδρίασε με τη νέα του σύνθεση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ενέκρινε την συμμετοχή μας στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 8, 10 και 12 Μαΐου 2018 στην Λισαβόνα. Παραμένει ακόμα άγνωστος ο τρόπος που θα επιλεγεί το τραγούδι και ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπήσουν στο διαγωνισμό.

Ιστορικής σημασίας ήταν οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ της 31ης Αυγούστου 2017. Πέρα από την έγκριση της προκαταρκτικής συμμετοχής μας στη Eurovision 2018, αποφασίστηκε η επανακυκλοφορία του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση, που είχε σταματήσει να εκδίδεται με το κλείσιμο της ΕΡΤ πριν τέσσερα χρόνια. Επίσης αποφασίστηκε η ενίσχυση του ενημερωτικού και εμπορικού προσώπου της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, με παραγωγές σε ελληνικές σειρές και ψυχαγωγικά και αθλητικά προγράμματα, όπως και η ανάθεση στον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ, της δημιουργίας νέου ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού.

Όπως σας τονίσαμε από την πρώτη στιγμή ο Βασίλης Κωστόπουλος ως νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ υποσχέθηκε εξωστρέφεια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Να ισιώσει τα κακώς κείμενα, δήλωσε εξάλλου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πως θα είναι ο σκοπός του και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει και με το παραπάνω.

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης η εγκατάσταση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα νέα μέλη του ΔΣ. Στην τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, θα προσκληθούν πρώην Πρόεδροι της ΕΡΤ από τη λειτουργία του φορέα το 1987, ιστορικά στελέχη της εταιρείας, οι πρόεδροι του ΕΣΡ και της ΕΕΤΤ, καθώς και εκπρόσωποι της EBU και της διοίκησης του ΡΙΚ.

Η Ελλάδα πάει Λισαβόνα

πηγή: INFE Greece

 

Σχόλια