Μπορεί η Eurovision 2017 να τέλειωσε πρόσφατα, ωστόσο η Ελλάδα έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της για την Eurovision 2018.

Demy Ελλάδα

Ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον επόμενο διαγωνισμό και σας τα παρουσιάζουμε:

Eurovision 2018 | Ελληνικές προτάσεις

Μαρίνα Σάττι

Το πρώτο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αυτό της Μαρίνας Σάττι. Νέα, ταλαντούχα, με εξαιρετική φωνή σε ένα εναλλακτικό είδος μουσικής που συνδυάζει αρκετά παραδοσιακά στοιχεία. Παρά το γεγονός ότι η Σάττι βρίσκεται τουλάχιστον μία δεκαετία στο χώρο, άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό μόλις πέρυσι. Και αυτό εξαιτίας της διασκευής που έκανε στο παραδοσιακό τραγούδι «Θα σπάσω Κούπες». Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η δεύτερη μεγάλη της επιτυχία, «Μάντισσα» της οποίας το video clip έχει ξεπεράσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις 13.000.000 προβολές.

Ελένη Φουρέιρα

Ένα όνομα που ακούγεται σχεδόν κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision, χωρίς όμως να έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση από την ΕΡΤ. Η ίδια ωστόσο δηλώνει συχνά και με μεγάλη χαρά σε συνεντεύξεις της πως επιθυμεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Η Φουρέιρα συμμετείχε για πρώτη – και μοναδική μέχρι στιγμής – φορά στην Ελληνική προεπιλογή για τη Eurovision το 2010 με το κομμάτι «Η Κιβωτός του Νώε» σε συνεργασία με τον Μάνο Πυροβολάκη και τον ράπερ Don’t Ask. Η συμμετοχή κατέλαβε την 2η θέση στον εθνικό τελικό, πίσω από τον νικητή Γιώργο Αλκαίο και το «Opa».

Μαλού

Η Μαλού είναι μία ανερχόμενη τραγουδίστρια που γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της στον δεύτερο κύκλο του talent show του Alpha «Greek Idol». Το όνομά της συζητιέται έντονα για τον διαγωνισμό τα τελευταία 2 χρόνια. Φρέσκια, καλλίφωνη και με έντονο ελληνικό ταπεραμέντο, η Μαλού – η οποία μιλά και τραγουδά άπταιστα στα Πορτογαλικά – μοιάζει ιδανική επιλογή από πολλούς για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2018.

Stereo Soul

Οι Stereo Soul φέτος έφτασαν πολύ κοντά στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision, τελικά όμως η ΕΡΤ προτίμησε να ταξιδέψει στο Κίεβο με την Demy. Το δίδυμο των Παναγιώτη Πάλλη και Bradley White Dale που γνωρίστηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους στο X-Factor 2016, γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία. Το όνομά τους φιγουράρει και για τη Eurovision 2018 καθώς τα δύο υποψήφια τραγούδια τους για τον φετινό διαγωνισμό υπάρχουν ακόμα στα συρτάρια της κρατικής τηλεόρασης. Πρόσφατα, διασκεύασαν τη μεγάλη επιτυχία της Αλέξιας «Ορκίσου» ενώ ήδη έχουν συνεργαστεί με μεγάλα και σημαντικά ονόματα της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Tamta

Οι συστάσεις περιττές. Η τραγουδίστρια και fashion icon που ήρθε από την Γεωργία για να κυνηγήσει το όνειρό της στη χώρα μας, ξεκίνησε τη πορεία της από το talent show του MEGA «Super Idol». Η συνέχεια γνωστή. Το 2007 υπήρξε υποψήφια για τη Eurovision με τη μπαλάντα «With love» χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στο προορισμό της, που ήταν το Ελσίνκι! Το 2015 το τραγούδι «Unloved» έφτασε πολύ κοντά στη πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Η δισκογραφική εταιρία αποφάσισε να συμμετάσχει στον ελληνικό τελικό με την Μαρία-Έλενα Κυριάκου και το «One last breath». Το 2016, φημολογείται, ότι έγινε πρόταση στη Tamta να ερμηνεύσει τα τραγούδια «If love was a crime» και «You are the only one» που τελικώς συμμετείχαν στη Eurovision με τη Βουλγαρία και τη Ρωσία αντίστοιχα. Το όνομά της ωστόσο παίζει κάθε χρόνο στο τραπέζι της ΕΡΤ μιας και αποτελεί μία τραγουδίστρια σύγχρονη, με άνεση στη σκηνή και ιδιαίτερα δημοφιλή στο ελληνικό κοινό.

πηγή: OGAE Greece

Σχόλια