συγκροτήματα

Όλα αυτά τα χρόνια στην Ελληνική μουσική σκηνή έχουν περάσει πολλά συγκροτήματα, άλλα περισσότερο επιτυχημένα και άλλα όχι.

Πολλά από αυτά δεν αντέχουν στον χρόνο και διαλύονται. Μάλιστα σε πολλά συγκροτήματα συναντάμε και επεισοδιακές αποχωρήσεις κάποιων μελών τους.

Πάμε να θυμηθούμε μερικές:

Στέρεο Νόβα | Αντώνης Πι

Stereo nova

Μεσουράνησαν την δεκαετία του ’90 και αποτέλεσαν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του κόσμου τότε. Ωστόσο ο Αντώνης Πι αποφασίζει να εγκαταλείψει τους Στέρεο Νόβα το 1996. Έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του Αντώνη Πι έρχεται και η οριστική διάλυση του συγκροτήματος.

ΜΠΛΕ | Θεοδοσία Τσάτσου

Μπλε

Οι Μπλε αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν ένα από τα καλύτερα Ελληνικά συγκροτήματα. Η Θεοδοσία Τσάτσου ήταν η πρώτη φωνή των Μπλε με την οποία κυκλοφόρησαν τον παρθενικό τους δίσκο «Νιώθω Ενοχές» τo 1996. Αμέσως μετά αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα για να κάνει σόλο καριέρα. Από τότε μέχρι και σήμερα βασική φωνή των Μπλε αποτελεί η Τζώρτζια Κεφαλά με μεγάλη επιτυχία.

One | Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

One

Αποτέλεσαν το εμπορικότερο αντρικό συγκρότημα στην Ελλάδα. Μετά από πολλές επιτυχίες, το 2003 ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου αποφασίζει να αφήσει τους One για να κάνει σόλο καριέρα. Λίγο μετά την θέση του Χριστοφόρου στο συγκρότημα παίρνει ο Δήμος Μπέκε μέχρι την διάλυση του γκρουπ, το 2004.

Hi-5 | Φρόσω Παπαχαραλάμπους

Hi-5

Ήταν το πιο πολυσυζητημένο γυναικείο συγκρότημα στην Ελλάδα. Πολλές οι επιτυχίες τους στα 2 χρόνια κοινής τους πορείας. Ωστόσο λίγο πριν την οριστική διάλυση του συγκροτήματος, η Φρόσω Παπαχαραλάμπους είχε αποχωρήσει ήδη, αφήνοντας τις υπόλοιπες 4 μόνες τους στις τελευταίες συναυλίες των Hi-5. Ωστόσο παρευρέθηκε μαζί με την Shaya Hansen και την Νάνσυ Στεργιοπούλου στην εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί» του Γρηγόρη Αρναούτογλου τον Μάιο του 2005 ανακοινώνοντας και επίσημα την διάλυση του συγκροτήματος.

C:Real | Ειρήνη Δούκα /  Τζο Λαζοπούλου

C-Real

Μπορεί οι C:Real να υπάρχουν σαν συγκρότημα από το 1996, ωστόσο το 2002 αποκτούν την πρώτη βασική γυναικεία φωνή του συγκροτήματος, την Ειρήνη Δούκα. Έκτοτε ξεκινάνε και οι πολύ μεγάλες επιτυχίες τους. Το 2010 όμως η Ειρήνη Δούκα αποφασίζει να αποχωρήσει από το συγκρότημα για να κάνει σόλο καριέρα. Η αποχώρηση της Ειρήνης σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Μιας εποχής μεγάλης εμπορικής επιτυχίας του συγκροτήματος. Από το 2011 μέχρι το 2013 η Ντορέττα Παναγοπούλου αποτελούσε την φωνή των C:Real. Από το καλοκαίρι του 2013 η γυναικεία φωνή του συγκροτήματος ήταν η Τζο Λαζοπούλου. Ωστόσο τον Σεπτέμβριο του 2016 η τραγουδίστρια αποχώρησε από το συγκρότημα, έχοντας κρατήσει όμως φιλικές σχέσεις με τα μέλη του γκρουπ.

Otherview | Κρυσταλλία Ρήγα

Otherview

Οι Otherview δημιουργήθηκαν το 2009. Πρώτη φωνή του συγκροτήματος ήταν η Κρυσταλλία Ρήγα. Πολλά εμπορικά single και πολλές πετυχημένες συναυλίες για το συγκρότημα. Το φθινόπωρο του 2012 ωστόσο η Κρυσταλλία αποφασίζει να αποχωρήσει από το συγκρότημα για να κάνει σόλο καριέρα. Την θέση της πήρε η Έλενα Τσαγκρινού τον Ιούνιο του 2013 έπειτα από πολλές ακροάσεις. Το 2018 αποχώρησε και η Έλενα από το συγκρότημα, ενώ φαίνεται πως και οι άντρες της παρέας αποφάσισαν να διαλύσουν το συγκρότημα.

Vegas | Μελίνα Μακρή

Vegas

Οι Vegas υπάρχουν στην Ελληνική μουσική βιομηχανία από το 2009. Πρώτη φωνή του συγκροτήματος ήταν η Μελίνα Μακρή. Πολλές οι επιτυχίες τους όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο τον Σεπτέμβριο του 2016, η Μελίνα αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα για να δοκιμαστεί στην μουσική σκηνή μόνη της. Την θέση της στους Vegas πήρε η Κατερίνα Κουκουράκη που μερικοί μπορεί να την θυμάστε από την συμμετοχή της στον 2ο κύκλο του Greek Idol το 2011.

 

Σχόλια