Διονύσης Σαββόπουλος επί σκηνής στην Ακτή ΠειραιώςΟι γενναίοι της νύχτας πραγματικά τα σάρωσαν όλα εχθές στην sold out πρεμιέρα τους. Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω; Από το ιδιοφυΐες διαδραστικό κομμάτι; Από το stand up comedy; Από τις μοναδικές ερμηνείες των γενναίων Γιάννη Ζουγανέλη, Διονύση Σαββόπουλο, Σάκη Μπουλά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και όλο το επιτελείο ηθοποιών και μουσικών;

Το GetGreekMusic θα σου μεταφέρει όλα όσα έγιναν.

Εύκολα μπορούσε κάποιος να καταλάβει ότι ο κόσμος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα του ΓΚΑΓΚΑΝΤίΝ, από το ασφυκτικά γεμάτο μαγαζί. Με μια ματιά, δεν έβρισκες ούτε ένα ελεύθερο τραπέζι και αν μιλήσουμε για τα μπαρ που υπάρχουν, θα σου πω ότι και τα δυο ήταν με μια λέξη, γεμάτα. Αυτό που προσωπικά με ενθουσίασε ήταν ότι έβλεπα ανθρώπους όλων των ηλικιών και τολμώ να πω ότι, η ζυγαριά έκλεινε πιο πολύ προς τους νέους. Όμορφη εικόνα, ελπιδοφόρα συνέχεια για την μουσική παιδεία του τόπου μας.

Η ώρα της αναμονής περνά με μουσικές επιλογές από τον ξένο κινηματογράφο έως τα δικά μας ελαφρολαικά και ενδιάμεσα ακούγονται διάφορες έξυπνες ατάκες τύπου «η δουλειά δεν είναι ντροπή, είναι παρελθόν», δια στόματος Γιάννη Ζουγανέλη.

Έτσι, σιγά σιγά το πρόγραμμα ξεκινά, με ένα ιδιοφυέστατο τρόπο. Με δυο πολύ γνωστές διαφημίσεις που κάνουν τον κόσμο από κάτω να ξεσπά σε δυνατά γέλια και χειροκροτήματα. Στην διάρκεια αυτού του βίντεο, πέραν από τους «γνωστούς» διαφημιζόμενους, λαμβάνουν μέρος και οι τέσσερις γενναίοι τις νύχτας.

Κάνε Like στην επίσημη σελίδα Ακτή Πειραιώς

Μετά απ’ αυτό ακολουθεί ένα διαδραστικό κομμάτι, αυτό του καραόκε, όπου σερβιτόρες από το μαγαζί γίνονται ένα με τον κόσμο και προσκαλούν όποιον θέλει να τραγουδήσει. Κάπου εκεί έρχεται και ο άνθρωπος – ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η διασκέδαση μας ξεκινά.

Η σκυτάλη περνά στον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος ερμηνεύει κομμάτια όπως το «σημαία από νάιλον», «σαν τον καραγκιόζη», «πεθαίνω για σ’ένα» κ.α, ενώ παράλληλα μοιράζεται μαζί μας στιγμές του παρελθόντος του με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Επόμενος γενναίος επί σκηνής ο Σάκης Μπουλάς, ο οποίος εισπράττει και το μεγαλύτερο σε διάρκεια χειροκρότημα.  Είναι η στιγμή που μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο και τους υπόλοιπους μουσικούς, προσπαθούν να ερμηνεύσουν Καβάφη, αλλά τελικά καταλήγουμε σε κάτι ανάμεσα στον Καββαδία και τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου.

Η βραδιά δεν σταματάει εκεί. Επί σκηνής – αφού πρώτα έγινε ένα με τον κόσμο – ο Γιάννης Ζουγανέλης, μας τραγουδά και παράλληλα αυτοσαρκάζεται με το χαρακτηριστικό κομμάτι «εμείς οι νεολαίοι». Επικρατεί ο απόλυτος χαμός. Ο λόγος; Όταν δίνει το μικρόφωνο σε ανθρώπους από τα τραπέζια για να τραγουδήσουν και μόλις το παίρνει πίσω για να συνεχίσει ο ίδιος, αφήνει ελεύθερα σκέψεις και συναισθήματα που του προκάλεσε ο εκάστοτε άνθρωπος και σχολιάζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Μαζί του στην σκηνή είναι και ο Σάκης Μπουλάς, τόσο για να τον συντροφεύσει στα επόμενα τραγούδια όσο και να δημιουργήσουν μεταξύ τους έξυπνους διαλόγους που μας χάρισαν άφθονο γέλιο.

Τελευταίος γενναίος επί σκηνής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Ξεκινάει με το αγαπημένο «και τι ζητάω» και ο κόσμος τον συντροφεύει βροντερά. Στο ενδιάμεσο του κομματιού  έρχεται και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος τραγουδάει μαζί του και κάπως έτσι οι γενναίοι της νύχτας ενώνονται και όλοι μαζί γινόμαστε μια παρέα. Όταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μένει μόνος, ερμηνεύει κομμάτια όπως «ο νότος», «μικρός τιτανικός» και πολλά ακόμα άλλα.

Συνοψίζοντας, αξίζει να πάς στο ΓΚΑΓΚΑΝΤίΝ, γιατί οι γενναίοι της νύχτας μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές χαράς και διασκέδασης, μέσα από το διαδραστικό και όχι μόνο πρόγραμμα τους ενώ παράλληλα μας δίνουν τροφή για σκέψη για την παρούσα κατάσταση της χώρας μας, δημιουργώντας μας μόνο αισιοδοξία.

Ρεπορτάζ: Εβίτα Μακ.

Το πρόγραμμα εμφανίσεων στην  Ακτή Πειραιώς, όπου την περίοδο των εορτών θα είναι ανοιχτή, έχει ως εξής:

Σάββατο 21/12

Τρίτη 24/12

Τετάρτη 25/12

Παρασκευή 27/12

Σάββατο 28/12

Τρίτη 31/12

Τετάρτη 1/1

Οι τιμές θα είναι οι ίδιες που ισχύουν και τώρα.

Φοιτητικές κρατήσεις γίνονται μόνο για την Παρασκευή 27/12 και για τα Σάββατα 21 και 28/12

Σας περιμένουμε να περάσουμε τις γιορτές παρέα με τον Διονύση Σαββόπουλο τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Σάκη Μπουλά!

 

Ακτή Πειραιώς

Ημέρες: Παρασκευή και Σάββατο
Ώρα προσέλευσης: 10.30μμ
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3418020

[wzslider autoplay=”true” interval=”5000″ transition=”‘flash'” info=”true”]

Σχόλια