Το Athens Pride 2017 έρχεται στην πλατεία Συντάγματος (10/6) για να ενημερώσει, να διασκεδάσει και να φωνάξει συνθήματα υπέρ της ελευθερίας και της ισότητας των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Athens Pride

Φετινό σύνθημα είναι το ”ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ” και το φεστιβάλ υπερηφάνειας θέλει να τονίσει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας.

Athens Pride

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GetGreekMusic στη μεγάλη συναυλία που θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου (10/6) θα τραγουδήσουν επί σκηνής οι Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Σαμόλης, Ελένη Φουρέιρα, Μαρίνα Σάττι και οι Stereo Soul! Παρουσιάστρια θα είναι η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου.

Athens Pride

Αναλυτικά το κείμενο και το πρόγραμμα του Athens Pride 2017

”ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / IT’S EDUCATION

Με το σύνθημα ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, το Athens Pride 2017 τονίζει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας. Επιδιώκουμε μια κοινωνία στην οποία αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μία κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα είναι μια κοινωνία με παιδεία.

Με τον όρο «παιδεία» εννοούμε ένα σύστημα αγωγής, που έχει ως σκοπό να διαμορφώσει προσωπικότητες αυθύπαρκτες, ανεξάρτητες και ολοκληρωμένες, ικανές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συλλογικής ζωής. Η παιδεία συνδέεται συχνά με έννοιες, όπως η εκπαίδευση, η αγωγή και η κουλτούρα. Εντούτοις, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη ότι διαμορφώνεται από ένα σύνολο παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους είναι το οικογενειακό, θρησκευτικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει και δρα κάθε άτομο, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ.

Από την πρώτη Παρέλαση του 2005, ο σκοπός του Athens Pride είναι να παρεχει τη μέγιστη ορατότητα για την LGBTQI* κοινότητα της Ελλάδας και να ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ισότητα των LGBTQI* ατόμων στην ελληνική κοινωνία.

Φέτος, το Athens Pride αποκτά ορατή και δυναμική παρουσία, όχι απλά περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά φέρνοντας την ίδια τη διοργάνωση έξω απο τις πόρτες του, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όπως κάθε χρόνο, το απόγευμα θα διεξαχθεί η παρέλαση υπερηφάνειας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει η μεγάλη μας συναυλία. Φέτος το σύνθημα του Athens Pride είναι “ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ” αναδεικνύοντας έτσι τα μείζονα ζήτηματα που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI άτομα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε οτι η κοινότητά μας ακόμη περιμένει τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ATHENS PRIDE DAY ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

12:00 – 17:00
ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Face and Body Painting με τα χρώματα της υπερηφάνειας.
Φτιάξε το δικό σου πλακάτ και εκφράσου με το θέμα που σε καίει.
Create your own placard and express what’s important to you.
Rainbow Games

13:00 – 17:00
DJ SETS

17:00
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΊ / GREETINGS

18:00
ZUMBA® PARTY
Χορεύουμε και ξεσαλώνουμε ακολουθώντας τους ZUMBA® Instructors
Warm up for the Parade with ZUMBA® Ιnstructors

18:30
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
OFFICIAL PARADE OPENING

19:00
ΠΑΡΕΛΑΣΗ / PARADE

21:00 – 00:00
ATHENS PRIDE
LIVE SHOW & PARTY

Athens Pride

Σχόλια