Αλίκη Βουγιουκλάκη
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου το 1934, ενώ μόλις 3 μέρες μετά, στις 23 Ιουλίου 1996, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 62 ετών.

Μία από τις μεγαλύτερες σταρ που υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη λατρεύτηκε όσο καμία και σαν μια “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” έζησε όλα όσα ονειρεύτηκε από μικρή.

Μεγάλωσε χωρίς πατέρα, ενώ γράφτηκε κρυφά στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το ντεμπούτο της στο θέατρο έγινε στο “Κατά Φαντασίαν Ασθενής” του Μολιέρου το 1953, ενώ ένα χρόνο μετά πρωταγωνίστησε στην ταινία το “Ποντικάκι”.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο”, “Αστέρω” “Μανταλένα”, “Χτυποκάρδια στο θρανίο”, “Το πιο λαμπρό αστέρι”, “Η νεράιδα και το παλικάρι”, “Η Αλίκη στο ναυτικό”, “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”, “Υπολοχαγός Νατάσα” και αμέτρητες άλλες ταινίες, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως βασίλισσα της χρυσής εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Να σημειώσουμε, μάλιστα πως η “Υπολοχαγός Νατάσα” είναι η πρώτη σε εισπράξεις πρώτης προβολής ταινία του ελληνικού κινηματογράφου με 751.117 εισιτήρια, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα, Γερμανία και Κύπρο.

Συνολικά 41 κινηματογραφικές ταινίες, οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες, και την Αλίκη Βουγιουκλάκη να χαρακτηρίζεται από το ελληνικό κοινό ως η Εθνική μας Σταρ – και όχι άδικα.

Ας θυμηθούμε 9+1 αξέχαστα τραγούδια της Εθνικής μας Σταρ:
Νιάου νιάου βρε γατούλα

Ένα ένα μυστικό

Τράβα μπρος

Είναι το στρώμα μου μονό

Γεννήθηκα στον Πειραιά

Η αγάπη θέλει δύο

Λευτέρη Λευτέρη

Ο γαϊδαράκος

Ρίκο Ρίκοκο

Ο αμαξάς

 

Σχόλια