Ήταν 25 Ιουλίου του 1983 όταν πραγματοποιήθηκε το περιβόητο πάρτυ στην Βουλιαγμένη με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Λουκιανός Κηλαηδόνης

Ήταν μια συναυλία που άφησε εποχή. “Γούντστοκ της Ελλάδας” χαρακτηρίστικε από πολλούς δημοσιογράφους και όχι άδικα θα λέγαμε καθώς το συγκεκριμένο event έκοψε πάνω από 25.000 εισιτήρια ενώ περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στον χώρο.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ήταν ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης που “έβγαλε” τις συναυλίες από τα γήπεδα και τις μετέφερε και σε φυσικούς χώρους.

Πάνω από έναν χρόνο οργάνωνε την εν λόγω συναυλία, με πρώτο βήμα να κλείσει την πλαζ του ΕΟΤ στην Βουλιαγμένη.

“Πηγαινοερχόμουν έξι μήνες. Μέτρησα τα πάντα. Το μόνο που δεν προέβλεψα ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του.

Το βράδυ της 25ης Ιουλίου του 1983 ήταν κάτι μαγικό. Πλήθος κόσμου ερχόταν στον χώρο ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έφτασαν και κολυμπώντας.

Λουκιανός Κηλαηδόνης, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Διονύσης Σαββόπουλος, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Νταλάρας, Αφροδίτη Μάνου τραγούδησαν για ώρες και δημιουργώντας ένα κλίμα άκρως καλοκαιρινό, ξεσηκωτικό και ρυθμικό.

Ο Σαββόπουλος μόλις βγήκε στη σκηνή είχε πει χαρακτηριστικά: “Είναι απίστευτο. Είστε όλοι εδώ. Νομίζαμε ότι ήταν πάρτυ – βεγγέρα, αλλά διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για υπερπαραγωγή της Φίνος Φιλμ. Να μας έχει ο θεός γερούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε”.

Το ατέλειωτο πάρτυ κράτησε περίπου μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου.

Το επόμενο πρωί όλος ο Τύπος είχε πρωτοσέλιδο το Πάρτυ στην Βουλιαγμένη.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την προσέλευση, δεν δίστασε όμως να επικρίνει τους διοργανωτές για την ταλαιπωρία του κόσμου.

“Δεν ξέρω αν το επιχειρήσω άλλη φορά στη Βουλιαγμένη, αλλά μία παρόμοια εκδήλωση θα ήθελα να ξαναγίνει. Δε φταίω εγώ παιδιά αν υπήρξε τέτοια μαζική κινητοποίηση προς τη Βουλιαγμένη. Αυτό που σίγουρα λυπάμαι είναι που ταλαιπωρήθηκαν πολλοί φίλοι. Τώρα που διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχουν χώροι για τόσες χιλιάδες κόσμου, την επόμενη φορά θα μαζευτούμε στον κάμπο της Θεσσαλίας”.

Σαν σήμερα έγινε το περιβόητο πάρτυ στην Βουλιαγμένη

Σχόλια