10+1 αγαπημένα τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου. Ένα ακόμα Special αφιέρωμα του GetGreekMusic σε ένα σημαντικό πρόσωπο της εγχώριας, μουσικής σκηνής.

αγαπημένα τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου

Η Χάρις Αλεξίου γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1950 στη Θήβα και το πραγματικό της όνομα είναι Χαρίκλεια Ρουπάκα. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της ελληνικής δισκογραφίας και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του 1970.

Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές, πίστες και συναυλίες.

Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 προσωπικούς δίσκους. Παρότι η ίδια δε συνηθίζει να αναφέρεται στις πωλήσεις των δίσκων της, σύμφωνα με την έρευνα του Πέτρου Δραγουμάνου (2009), η Χάρις Αλεξίου είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των τραγουδιστριών και συνολικά στην τρίτη πίσω από τους Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Πάριο στην κατάταξη με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών δίσκων που έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι από το 1970 έως το 2009. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οκτώ από τους προσωπικούς της δίσκους έχουν ξεπεράσει τις 11.000.000 πωλήσεις, ούσα η μόνη γυναίκα τραγουδίστρια που το έχει καταφέρει στην ελληνική δισκογραφία. Το γεγονός ότι οι προαναφερόμενοι προσωπικοί δίσκοι χαρακτηρίζονται από διαφορετικά μουσικά στυλ (δημοτικά, ρεμπέτικα, παλιά, σύγχρονα και έντεχνα λαϊκά, μπαλάντες), εμπεριέχουν τραγούδια διαφόρων συνθετών και έχουν εκδοθεί μεταξύ σχεδόν σταθερών χρονικών διαστημάτων από το 1977 έως το 2003 αποδεικνύει αφενός την αδιαμφισβήτητη προσφορά της Χάριτος Αλεξίου στα μουσικά πράγματα του τόπου και αφετέρου τη συνεπή και αδιάλειπτη επαφή της με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Καθολική είναι και η αποδοχή της από τους συναδέλφους της στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Ο Στέλιος Καζαντζίδης στη συνέντευξή του στον Θανάση Λάλα στην εκπομπή “Φάρμα των Ανθρώπων” στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το 1993 είχε χαρακτηρίσει τη φωνή της Αλεξίου ως ”μεγάλη φωνή, ό,τι καλύτερο έχει βγάλει αυτός ο τόπος”.

Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις:

 • Prix Adami από τη γαλλική Ακαδημία Charles Cros
 • Una vita per la musica – Giglio d’Oro» («Μια ζωή για τη μουσική»), από το Ίδρυμα «Premio Galileo 2000»

Στις 15 Μαΐου του 2010, ο δήμαρχος της Σμύρνης , δίνει το όνομα της Χάριτος Αλεξίου σε μια λεωφόρο της πόλης : Ηaris Αleksiou Dostluk Caddesi (Λεωφόρος Φιλίας) , τιμώντας την καταγωγή της και την προσφορά της στην τέχνη.

Έχει κυκλοφορήσει πάρα πολλούς δίσκους που έγιναν αμέσως επιτυχία. όπως και τα περισσότερα τραγούδια της, στο πρώτο part σας παραθέτουμε 10 +1 αγαπημένα τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τους κορυφαίους σε πωλήσεις.

 • Γυρίζοντας τον κόσμο, Live ’92-’96 – 135.000
 • Ως την άκρη του ουρανού σου 120.000
 • Γυρίζοντας τον κόσμο και ένα φιλί του κόσμου, Live ’92-’97 – 115.000
 • Δι’ευχών – 110.000
 • Η αγάπη είναι ζάλη – 100.000
 • Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας – 100.000
 • Τα τραγούδια της Χαρούλας – 100.000
 • 24 τραγούδια – 100.000
 • Οδός Νεφέλης ’88 – 86.00
 • Ανθολόγιο – 80.000

Το GetGreekMusic σας παρουσιάζει 10 αγαπημένα τραγούδια από την μοναδική Χαρούλα…

10+1 αγαπημένα τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου

Θεός αν είναι

Οι φίλοι μου χαράματα

Τι γλυκό να σ’αγαπούν

Εσύ με ξέρεις πιο πολύ

Το μινοράκι

Απόψε θέλω να πιω

Διευχών

Εξαρτάται

Τέλι τέλι τέλι

Μία είναι η ουσία

Πανσέληνος

Σχόλια