Έλενα Παπαρίζου - Eurovision 2005

Σε πυρετώδεις εξελίξεις βρίσκεται η δικαστική διαμάχη του Χρήστου Δάντη και του Μάνου Ψαλτάκη σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού “My number One“.

Πρόσφατα ο Μάνος Ψαλτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Το πρωινό” με την Φαίη Σκορδά, λέγοντας:

“Φτάσαμε στον Άρειο Πάγο. Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, είπα στην δικηγόρο να του δώσει το 50% γιατί αυτός πήγε στην ΕΡΤ το τραγούδι. Αν τους το πήγαινα εγώ, θα το πετούσαν στα σκουπίδια, γιατί τους ξέρω. Δικάστηκε πρωτόδικα ότι το “My Number One” είναι του Μάνου Ψαλτάκη. Πατέρας του τραγουδιού είναι ο Μάνος Ψαλτάκης, 20.000 πρόστιμο στον Δάντη να με αποζημιώσει και 1.000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του.”

Άμεση ήταν η απάντηση του Χρήστου Δάντη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook:

Καταλαβαίνω την αγωνία κάποιων ανθρώπων ώστε ν’ αποδείξουν ό,τι πιστεύουν και για όποιο λόγο, καθώς και όσους αναπαράγουν τα αναληθή σχόλιά τους, αφού η πληροφόρησή τους είναι τα σχόλια και μόνο, όμως, η γνωστή υπόθεση που αφορά στο τραγούδι “My Number One” βρίσκεται “στα χέρια” της ελληνικής δικαιοσύνης την οποία σέβομαι απόλυτα και δεν έχει τελεσιδικήσει. Είναι καλό να σταματήσετε οποιαδήποτε παραπληροφόρηση Καλό είναι να σεβόμαστε το δικαστικό σώμα και να το αφήνουμε να κάνει τη δουλειά του όπως το ίδιο γνωρίζει. Όποια άλλη ανακριβής δήλωση, βαραίνει τον άνθρωπο που την ξεστομίζει με μια αφόρητη ασέβεια προς την ελληνική νομοθεσία και τους λειτουργούς της.”

 

Σχόλια