"Του Αιγαίου τα blues" - Άκουσε το νέο καλοκαιρινό τραγούδι του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Πηγή Δεβετζή βγήκε θετική σε απαγορευμένη ουσία σύμφωνα με τον επανέλεγχο δείγματος του 2007 από την IAAF και σήμερα κινδυνεύει με δεύτερη τιμωρία.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ένας από τους πιο κοντινούς της ανθρώπους, υπερασπίστηκε τη φίλη του μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook, δηλώνοντας ότι “δεν πήρε αναβολικά”.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

“Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Δε γίνεσαι ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τριπλούν τόσες φορές, δεν κατέχεις την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, δεν κοντεύεις να συνθλίψεις παρά τρίχα το παγκόσμιο ρεκόρ το 2008 και δε γίνεται να έχεις κάνει άλματα άνω των 15 μέτρων ένα εκατομμύριο φορές, άν δεν έχεις το ταλέντο, την ικανότητα, τη δύναμη, την τεχνική, την εξυπνάδα και τέλος το άστρο του πρώτου! Όσα αναβολικά κι αν πάρει κανεις δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά ούτε σε εκατό ζωες! Η Πηγή Δεβετζή είναι μία από τις σπουδαιότερες αθλήτριες όλων των εποχών, σήκωσε την Ελλάδα ψηλά όσο δε γίνεται και μας έκανε περήφανους επί πέντε ολόκληρα χρόνια.Ας της δείξουμε την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό που της αξίζει (αυτό για όσα ανθρωποφάγα δημοσιογραφικά κέντρα ,χαιρέκακα ως συνήθως, τη δίκασαν πριν καν γίνει έρευνα για τις αστείες εώς γελοίες κατηγορίες που της προσάπτουν. Ότι τώρα δηλαδή μετά από 8 χρόνια και αφού υπεβλήθη σε έλεγχο και ακριβώς πριν το παγκόσμιο της Οσάκα και μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, βρέθηκε δείγμα (που όλοι γνωρίζουν ότι καταστρέφονται μετά τον έλεγχο) θετικό; Δήλαδη 8 χρόνια μετά βρέθηκαν νέες μεθόδοι από το διάστημα που αντιστέφουν τα παλιά δείγματα; Δηλαδή κανει έλεγχο ένας αθλητής δύο φορές σε ένα μήνα εκείνη την περίοδο (στην υπερσύχρονης τεχνολογίας χώρα της Ιαπωνίας) και είναι αρνητικός και 8 χρόνια μετά γίνεται ξαφνικά θετικός; 8 χρόνια μετά γιατί; Για να αποδείξουν οι κύριοι ΤΙ; Και εμείς ( κάποιοι δηλαδή γιατι ο κόσμος δε μασάει εύκολα) τους ακούμε σαν αρνιά; Δεν υπάρχει λογικη σε όλο αυτό, ο κοινός νους καταλαβαίνει ότι κάτι βρωμάει, κάτι παίζει, κάτι πάει στραβά!
“Απαρνηθήκαμε” και “πουλήσαμε” αρκετούς πρωταθλητές μας που κυριαρχούσαν στο παγκόσμιο στερέωμα (και αυτό ενοχλούσε πολλούς) και έκαναν τον κόσμο να μιλά για την Ελλάδα, θετικά και με θαυμασμό ( όχι σαν τους πολιτικούς μας που την έκαναν διαχρονικά ρεζίλι και περίγελω), δεν χρειάζεται να εξευτελίσουμε και την “τελευταία των Μοικανών” της Χρυσής Εποχής του ελληνικού στίβου, Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η Πηγή είναι στενή φίλη μου, την ξέρω πολύ καλά. Την περίοδο του πρωταθλητισμού της όταν ζούσε στην Αθήνα ήμασταν πολύ συχνά μαζι και βρέθηκα πολλές φορές σε προπονήσεις της, είδα το απίστευτο, σπάνιο ταλέντο της από κοντά, θαύμασα την δύναμη, το πείσμα και τη θέληση της και πάνω απ´ όλα το ΗΘΟΣ της και την αγάπη της για την Ελλάδα! ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ, αυτή ειναι η δική μου μαρτυρία! Δεν το είχε ανάγκη και επαναλαμβάνω, δεν πετυχαίνει κανείς επι 5 ολόκληρα χρόνια όσα πέτυχε η Πηγή Δεβετζή , όσα αναβολικά και να πάρει.Η Πηγή δεχόταν και πόλεμο τότε, τόσο εκ των έξω όσο και εκ των έσω! Κάποια στιγμή και ενώ ήταν στα καλύτερα της το 2009, μου είπε τα παρατάω δεν τους αντέχω! Χάσαμε σίγουρα άλλα 3 χρόνια επιτυχιών για τον ελληνικό στίβο.
Ας την προστέψουμε και ας τη στηρίξουμε λοιπόν , όχι μόνο για την ίδια αλλά και για το “γαμώτο” των ελληνικών χρωμάτων, για τον ελληνικό αθλητισμο που ήταν και μπορεί να ξαναείναι πρωτοπόρος και παγκόσμιος. Έτσι κι αλλιώς το μεγαλείο και τα κατορθώματα της Πηγής Δεβετζή θα είναι πάντα αναλλοίωτα, όσες αστείες έρευνες και “αποκλεισμοί” προκύψουν.
Ευχαριστώ και καλό μήνα.”

Σχόλια