Η Χάρις Αλεξίου ξεσπάει για την απόφαση της Βουλής σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Χαρούλα Αλεξίου

Η Χάρις Αλεξίου ξεσπάει

“Αξιότιμοι, εσείς που κυβερνάτε, Ακόμη μία φορά η νομοθεσία διαιρεί τους Έλληνες σε καλούς και κακούς. Ακόμη μία φορά οι καλλιτέχνες πρέπει να απολογηθούν για τη διεκδίκηση της αμοιβής της χρήσης του έργου τους.

…τι είναι ένα τραγούδι; Τι είναι ο συνθέτης, ο στιχουργός, ο ερμηνευτής, ο μουσικός; Έλα μωρέ τώρα… Ποιος είναι ο Χατζιδάκις, ο Τσιτσάνης, ο Θεοδωράκης, ο Λοΐζος, ο Ξαρχάκος, ο Καλδάρας, ο Μάρκος, ο Γκάτσος, ο Παπαδόπουλος, η Νικολακοπούλου και όλοι οι ποιητές που έσταξαν το αίμα τους για να σε μεγαλώνουν στην ώρα της χαράς σου και να σε παρηγορούν στο γκρίζο της ζωής σου;
Ποιος είναι ο Πετρολούκας, η Σαμίου, ο Νταλάρας, η Μοσχολιού ο Μπιθικώτσης, ο Καζαντζίδης, η Γαλάνη; Δεν είμαστε ριάλιτι. Είμαστε η ανθρώπινη φωνή. Μην αφήνετε τους ανθρώπους του πνεύματος να ζουν μέσα στην αγωνία της καθη­μερινής επιβίωσης, επειδή δεν ξέρουν να μανατζάρουν το δικαίωμα τους. Σεβαστείτε τους όμως όταν το διεκδικούν. Δεν ξέρουν γιατί είναι καλλιτέχνες, όχι έμποροι. Μη μας καλείτε στις επιτροπές για να μας ακούτε “δήθεν” ενώ έχετε αποφασίσει” δήλωσε η αγαπημένη τραγουδίστρια φανερά απογοητευμένη και θυμωμένη από την όλη κατάσταση.

 

Σχόλια