Σε ηλικία 82 ετών έφυγε για το δικό του μεγάλο ταξίδι ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης.

Βασίλης Μαυρομάτης

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935. Είχε πολλές συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες τη δεκαετία του 1960 και του ’70.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Ίδρυσε και διηύθυνε τις μπουάτ «Παράγκα» και «Αυλαία», ενώ ήταν και ιδρυτής και Πρόεδρος του Σωματείου Εκφωνητών.

Έχει παίξει σε ταινίες μεταξύ των οποίων: «Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του», «Ο Εμίρης και ο κακομοίρης», «Η Λίζα και η άλλη».

Δεν ήταν μόνο ηθοποιός. Ήταν επίσης εκφωνητής σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτάκια αλλά και τραγουδιστής του Νέου Κύματος.

Είχε κάνει 3 γάμους εκ των οποίων ο ένας ήταν με την τραγουδίστρια Καίτη Χωματά ενώ ο άλλος με την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη με την οποία απέκτησαν την κόρη τους Ηλιάνα Μαυρομάτη.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο φίλος και κουμπάρος του, Δημήτρης Κωνσταντάρας ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Σήμερα χάσαμε το Βασίλη Μαυρομάτη, έναν θαυμάσιο ηθοποιό και έναν από τους καλύτερους εκφωνητές τόσο στα παλαιότερα ραδιοφωνικά, διαφημιστικά σποτάκια όσο και αργότερα στα τηλεοπτικά. Ήταν η ψυχή του «Νέου Κύματος» και των μπουάτ στην Πλάκα επί δυο δεκαετίας ( Παράγκα – Αυλαία). Φίλο της μάνας και του πατέρα μου ( είχαν παίξει μαζί και στο θέατρο και στο σινεμά) και δικό μου κουμπάρο. Με τη μητέρα μου βαφτίσαμε την κόρη του Ιουλία που είχε αποκτήσει με την πολυαγαπημένη μας Καίτη Χωματά. Τέσσερις γάμοι, πέντε παιδιά. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Στο καλό κουμπάρε. Θα σε σκέφτομαι και θα σ αγαπάω πάντοτε. “

Έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Μαυρομάτης

Σχόλια