Η Βαλάντω Τρύφωνος στο GetGreekMusic

τρυφωνος-συνεντευξη

Η αγαπημένη μας Βαλάντω Τρύφωνος, μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ της, με φρέσκια διάθεση και πολλά πολλά όνειρα. Το κορίτσι που ξεχώρισε από το Greek Idol φαίνεται πως ήρθε για να μείνει και να υλοποιήσει όλα αυτά που φανταζόταν από μικρή, τότε που τραγουδούσε όπως μας εκμυστηρεύεται, στο μπάνιο των γονιών της με μια χτένα για μικρόφωνο πριν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία να γραφθεί ωδείο και να ξεκινήσει τις μουσικές σπουδές της.

Πλέον όμως έχει περάσει σε μία νέα εποχή με καινούριο ήχο και εικόνα τα οποία όμως θεωρεί ότι υπήρχαν μέσα της ανέκαθεν. «Ο ήχος δεν είναι καινούργιος, ζει πολλά χρόνια μέσα μου, απλά δεν είχα την ευκαιρία – ή την πολυτέλεια, αν θες  – να τον παρουσιάσω.Το ίδιο αφορά και  στην εικόνα. Όταν μπαίνεις στη δισκογραφία σαν νικήτρια ενός παιχνιδιού, με ένα περιοριστικό συμβόλαιο, καλώς η κακώς ο πρώτος λόγος δεν ανήκει σε εσένα αλλά στην εταιρεία σου. Άπαξ και απεμπλακείς από αυτό και μπορείς πλέον ο ίδιος να ορίσεις αυτό που θέλεις να καταθέσεις, τότε αλλάζουν τα δεδομένα. Ναι, έχεις τη δημιουργική ελευθερία, αλλά παράλληλα φέρεις και το βάρος της εύθυνης» δηλώνει.

Κάπως έτσι μας παρουσιάζει τη νέα της δουλειά «Σε νικώ».

«Το Σε Νικώ είναι ένα τραγούδι σε μουσική του Γιώργου Καραδήμου και στίχους του Σταύρου Σταύρου. Είναι μια συνεργασία που με χαροποίησε πολύ καθώς δούλεψα με ανθρώπους που εκτιμώ και θαυμάζω. Αγαπώ τον ήχο του, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να περάσαμε γύρω στις 80 ώρες στο στούντιο απο την επεξεργασία της αρχικής ιδέας μεχρι την τελική μιξη. Παίζουν μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς στη χώρα (Γιώργος Ζαχαρίου, Κώστας Λιόλιος, Τέλης Καυκάς, Σάββας Χριστοδούλου, Μιχάλης Σκανδάλης, Νίκος Σακελαράκης) και τους είμαι ευγνώμων για τη συμμετοχή τους» δηλώνει η ίδια.

Βαλάντω Τρύφωνος

Το νέο κομμάτι «Σε νικώ» έχει οπτικοποιηθεί και έχει ήδη ξεχωρίσει στο κοινό. Η ίδια η Βαλάντω Τρύφωνος μας ενημερώνει τόσο για τους συντελεστές όσο και για τα μηνύματα που ήθελε να περάσει το κλιπ «Το βίντεο κλιπ έγινε σε συνεργασία με τον Δημήτρη Συλβέστρο που σκηνοθέτησε και το “Μοιάζει Με Αγαπη”. Προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τη συναισθηματική πάλη ενάντια στις αναμνήσεις, με μια αφαιρετική ματιά, σκιαγραφώντας παράλληλα το τοπίο της σύγχρονης αστικής μοναξιάς.»

Ένα κορίτσι λοιπόν που εξελίσσεται, ωριμάζει και κάθε δουλειά της θέλει να έχει κάποιο νόημα για τον αποδέκτη. Πώς όμως αντιμετωπίζει εκείνη τις αλλαγές της ζωής της;

«Είμαι άνθρωπος που καλωσορίζω την αλλαγή και παράλληλα την επιδιώκω. Με κρατάει σε εγρήγορση.»

Και ποια η σχέση της με την φιλοδοξία;
« Τραγουδάω γιατί έτσι μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου και να επικοινωνήσω με τον κόσμο γύρω μου. Φιλόδοξη μπορώ να με χαρακτηρίσω όμως, λόγω του οτι θέτω πάντα υψηλούς και, ίσως πολλές φορές, τολμηρούς στόχους.»

Βαλάντω Τρύφωνος

Φυσικά την ρωτήσαμε και για talent shows που αυτή την περίοδο είναι στα σκαριά τους.

Θα παρότρυνες τα νέα παιδιά να συμμετέχουν σε μουσικά talent shows;

«Σίγουρα είναι ένας τρόπος που μπορεί ένας νέος καλλιτέχνης να κερδίσει προβολή και να ξεκινήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα την καριέρα του, αν και δεν πιστεύω πως αυτό θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο. Θα του παρουσίαζα λοιπόν τα δεδομένα με ειλικρίνεια και έπειτα θα τον άφηνα να αποφασίσει ο ίδιος.»

Θα συμμετείχες ποτέ ως κριτής σε κάποιο talent show;

«Είμαι ακόμα στην αρχή της πορείας μου σαν επαγγελματίας και νομίζω πως δεν έχω τα κατάλληλα φόντα για να κρίνω νέα παιδιά. Επίσης, πιστεύω πως δε θα ήμουνα καλή σε αυτό το “πόστο”. Έχω περάσει από αυτή τη διαδικασία και γνωρίζω το άγχος και την αγωνία από πρώτο χέρι, έτσι δε θα μπορούσα να είμαι αντικειμενική απέναντί τους. »

Κλείνοντας την συνέντευξή μας μιλήσαμε για τις συνεργασίες που έχει ξεχωρίσει.

«Κάθε συνεργασία είναι ξεχωριστή για μένα. Αν έπρεπε όμως να ξεχωρίσω μία, αυτή θα ήτανε η συνεργασία με τον Ayo Olatunji, τον συνθέτη του “Μοιάζει Με Αγάπη”, καθαρά λόγω της φύσης της. Έγινε όλη διαδικτυακά μιας και μένει στη Νέα Υόρκη. »

Η γλυκιά μας Βαλάντω Τρύφωνος μόλις τελείωσε τις πρόβες της με την μουσική της ομάδα και από την αρχή του νέου έτους θα εμφανίζεται  ξανά στο κοινό να χαρίζοντας τραγούδια. Αναμένουμε!

Σχόλια