Έλενα ΠαπαρίζουΗ Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1982 και μεγάλωσε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από Έλληνες μετανάστες. Τα μουσικά είδη της είναι το σύγχρονο λαϊκό, ποπ και χορευτικό.

Η πρώτη της εμφάνιση στη μουσική σκηνή ήταν με το συγκρότημα Antique μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη, το οποίο συμμετείχε στη Eurovion 2001 με το τραγούδι «Die for you». Οι Antique διαλύθηκαν το 2003 και από τότε η Έλενα Παπαρίζου ακολούθησε σόλο καριέρα.

Το πρώτο τραγούδι της σόλο καριέρας της Έλενας Παπαρίζου ονομαζόταν «Αναπάντητες κλήσεις» και κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2003. Το 2004 κυκλοφόρησε το δίσκο «Προτεραιότητα». Το 2005 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision 2005 και κατάφερε να νικήσει με το τραγούδι «My Number One», τη πρώτη νίκη της χώρας στο διαγωνισμό.

Οι επόμενοι τρεις δίσκοι της, «Υπάρχει Λόγος», «The game of Love» και «Βρίσκω Tο Λόγο Nα Ζω» έγιναν πλατινένιοι και έφτασαν στο νούμερο ένα των ελληνικών τσαρτ. Ο πέμπτος δίσκος της «Γύρω Aπό T’ Όνειρο» έγινε και αυτός πλατινένιος. Το 2011 δημοσίευσε το δίσκο «Greatest Hits & More» και το επιτυχημένο τραγούδι «Baby It’s Over».

Η Έλενα Παπαρίζου έχει κερδίζει τρία Μουσικά Βραβεία Αρίων, ένα European Border Breakers Award, 19 MAD Video Music Awards – περισσότερα από κάθε άλλο καλιτέχνη.

Στις 14 Μαρτίου 2010, ο Alpha TV ανακήρυξε την Έλενα Παπαρίζου ως τη 14η πιο πολυβραβευμένη εγχώρια καλλιτέχνη από το 1960 μέχρι σήμερα με συνολικά εφτά πλατινένιους και τέσσερις χρυσούς δίσκους.

Όσον αφορά το 2010 έχει πουλήσει 167.000 δίσκους στην Ελλάδα, 24.000 δίσκους στη Κύπρο και 20.000 singles στη Σουηδία κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας της. Επίσης, τα τραγούδια της, έχουν περισσότερες από 144 εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube, περισσότερες από οποιονδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη.

 Μέχρι στιγμής στο δυναμικό της έχει  πέντε προσωπικούς δίσκους και 46 singles.

Σχόλια