“Θα’ θελα να ήσουνα εδώ, ένα βράδυ τώρα τελευταίο
Θα `θελα κι απόψε να σε δω, της ζωής μου πρόσωπο μοιραίο…”

Αντώνης Βαρδής

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας, ο Αντώνης Βαρδής έφυγε από τη ζωή.
Ωστόσο, πάντα θα τον θυμόμαστε, γιατί άφησε πίσω του μεγάλο και σημαντικό έργο στην Ελληνική μουσική. Εξάλλου οι πραγματικά μεγάλοι δεν ξεχνιούνται ποτέ.

Πολύ σημαντικός στάθηκε για τον Βαρδή ο προσωπικός δίσκος του με τίτλο “Στην Ελλάς του 2000” που κυκλοφόρησε το 1995. Στο ομώνυμο τραγούδι συνεργάστηκε ξανά με τους αδερφούς Κατσιμίχα και για μία μοναδική φορά με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Στέλιο Καζαντζίδη, συνεργασία που ο Βαρδής θεωρούσε σημαντική στιγμή στην καριέρα του. Στον ίδιο δίσκο έκανε το ντεμπούτο του ως τραγουδιστής και ο γιος του, Γιάννης, με τον οποίο τραγούδησαν το ντουέτο “Θα σε περιμένω” . Με τον γιο του συνεργάστηκαν και στον δίσκο με τίτλο “Οικογενειακή υπόθεση” ο οποίος κυκλοφόρησε το έτος 1997 και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Βαρδής συνεργάστηκε με πολλούς παλιούς και νεώτερους τραγουδιστές όπως η Καίτη Γαρμπή, ο Αντώνης Ρέμοςο Στέλιος Ρόκκος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Γλυκερία, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Νίκος Βέρτης και πολλοί άλλοι. Οι τελευταίες του προσωπικές δισκογραφικές κυκλοφορίες ήταν το CD single “Στην άκρη του ονείρου” του 2010 και το άλμπουμ “Θα ζωγραφίσω τη ζωή μου με μπογιές” του 2012 που τελικά, κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του, τον Απρίλιο του 2015.

Σήμερα είναι η γιορτή του. Αντώνη ευχόμαστε να είσαι καλά όπου κι αν είσαι. Τα τραγούδια σου θα μας συντροφεύουν πάντα!

Πάμε να θυμηθούμε μερικά μουσικά διαμάντια του μεγάλου συνθέτη και ερμηνευτή Αντώνη Βαρδή:

Θα’ θελα να ήσουνα εδώ

Κι όμως δεν είχα δύναμη

Δε θα με ξεχάσεις

Που γυρνάς

Που να εξηγώ (ντουέτο με τον Γιάννη Βαρδή)

Ροκ Μπαλάντα (ντουέτο με την Χαρούλα Αλεξίου)

Θα εκραγώ

Εθνική οδός

Οικογενειακή υπόθεση (ντουέτο με τον Γιάννη Βαρδή)

Μην τολμήσεις

Σχόλια