Είναι φανερά έτοιμοι για Λισαβόνα οι Stereo Soul. Φτάνει να δούμε αν θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά.

Έτοιμοι για Λισαβόνα οι Stereo Soul

Οι Stereo Soul δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο ελληνικό X-Factor πριν από ενάμιση χρόνο καταλαμβάνοντας την 3η θέση και ήταν το αντίπαλο δέος στην υποψηφιότητα της Demy το 2017.

Μόλις χθες έγινε επίσημα γνωστή η πρόθεσή τους να είναι στο line up του ελληνικού τελικού με την δισκογραφική εταιρεία Heaven Music για την Eurovision του 2018. Ο OGAE Greece συνομίλησε άμεσα μαζί τους για να μάθει τα σχέδιά τους και φυσικά όσο πιο πολλές πληροφορίες για το τραγούδι τους.

“Ναι, η πρότασή μας κατατέθηκε στην ΕΡΤ την Πέμπτη 19/10 σε δύο εκδοχές: μία εξ’ ολοκλήρου αγγλόφωνη και μία δίγλωσση (ελληνική/αγγλική). Πρόκειται για ένα τραγούδι σε σύνθεση και παραγωγή Κώστα Παπαδούρη (κατά κόσμον γνωστότερου ως DJ Kon Cept) και στίχους Γιώργου Κάττου, με τη στήριξη της Heaven Music. Είναι ένα mid/up-tempo τραγούδι, ατμοσφαιρικό – αν και ρυθμικά όχι αργό- μελωδικό και όχι «χαρωπό» σαν διάθεση, οπότε θα το χαρακτηρίζαμε up-tempo ballad. Επειδή ο όρος αυτός είναι λίγο αυτοσχέδιος και ίσως μπερδέψει κάποιους, ας φανταστούν τα τραγούδια που περιλαμβάνει το «Heal», το πρώτο studio album της νικήτριας του διαγωνισμού το 2012, Loreen (αν το έχουν ακούσει φυσικά) για να καταλάβουν σε τι ύφος κινείται. Οι στίχοι του κινούνται σε μονοπάτια σχετικά και με love αλλά και self-empowerment, με αρκετά αλληγορική χρήση της γλώσσας, και πιστεύουμε ότι ταιριάζουν αρκετά με τη ροή της μουσικής. Η παραγωγή του τραγουδιού είναι προσεγμένη, με ενορχήστρωση ηλεκτρονική συνδυασμένη με strings και synths στο background, καθώς και έντονα backing vocals στο ρεφρέν που ηχογραφήσαμε επίσης εμείς. Γενικά, ο ήχος είναι μοντέρνος, ευρωπαϊκός και αρκετά Eurovision-ικός. Πιστεύουμε στη δυναμική του για μία πολύ δυνατή φωνητική παρουσίαση live, πλαισιωμένη από ένα ευφάνταστο, κομψό staging. Ελπίζουμε, αν και το τραγούδι δεν είναι ελληνικού ήχου, η ΕΡΤ να μας προσφέρει την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε έστω στον εθνικό τελικό, άσχετα του ποιος τελικά θα πάει στη Λισαβόνα” δήλωσε χαρακτηριστικά το συγκρότημα.

Λέτε φέτος να είναι η τυχερή τους χρονιά; Θα δείξει!

Έτοιμοι για Λισαβόνα οι Stereo Soul

Σχόλια