Ο Στέλιος Ρόκκος μιλά αποκλειστικά στον Mike Economakos για τους αναγνώστες του GetGreekMusic, το οποίο συνάντησε τον σπουδαίο καλλιτέχνη στο Έναστρον για μια απολαυστική συνέντευξη. Δείτε τι μας είπε…

Στέλιος Ρόκκος

Διαχρονικός, αυθεντικός, αληθινός, ο εαυτός του… Επιτυχημένος με πολύ και φανατικό κοινό να τον ακολουθεί παντού.

Ο Στέλιος Ρόκκος μετρά 25 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, με μεγάλες επιτυχίες, πλατινένιους δίσκους και αμέτρητες συναυλίες και συνεργασίες, έχοντας χαρίσει πανέμορφες στιγμές και αναμνήσεις σε όλους μας.

Πόσα τραγούδια του άραγε έχουμε αφιερώσει; Πόσες φορές έχουμε συγκινηθεί με μια ερμηνεία του;

Ο Στέλιος Ρόκκος αποδέχθηκε την πρόσκληση μας για να φιλοξενηθεί στο GetGreekMusic και με τη σειρά του με φιλοξένησε στο καμαρίνι του στο Έναστρον, όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο συναντά τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Πάολα, στο πιο επιτυχημένο σχήμα της χρονιάς αναμφίβολα, παρότι ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες.

Σαν Mike, νιώθω μεγάλη τιμή που πήρα συνέντευξη από αυτό τον καλλιτέχνη, διότι μεγάλωσα με τα τραγούδια του και συνεχίζει να μας μαγεύει όλους με τη μουσική του, τα τραγούδια και τη φωνή του…

Πάμε όμως να δούμε τι μας είπε…

Στέλιος Ρόκκος

 

Καλησπέρα Στέλιο. Σε πετυχαίνουμε στο καμαρίνι σου στο Έναστρον. Πως τα πάτε σαν σχήμα;

Για τις εποχές που ζούμε σαν χώρα, είναι εξωπραγματικό αυτό που γίνεται στο Έναστρον. Είναι από τις λίγες φορές που υπάρχει τόσο μεγάλη ταμπέλα σε ένα μαγαζί, σπάνια συμβαίνει αυτό. Τρία ονόματα που ο κάθε ένας έχει αφήσει το στίγμα του, έχει την καριέρα του και το κοινό του. Με το Γιώργο Μαζωνάκη είχαμε ξεκινήσει μαζί, έχουμε τα ίδια χρόνο στο τραγούδι και στη νύχτα. Η Πάολα είναι η πιο νέα της παρέας, αλλά είναι πάρα πολύ δυνατή.

Παρόλα αυτά ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές και “χτυπάω ξύλο” κάθε μέρα για αυτό που ζούμε στο Έναστρον. Αυτό από την άλλη μας κάνει να γινόμαστε ακόμα πιο υπεύθυνοι απέναντι στον κόσμο. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι νιώθω υποχρέωση. Αυτό με πιέζει και με αγχώνει, με την καλή έννοια. Με κάνει να γίνομαι καλύτερο, μετά από τόσα χρόνια.

Είναι πολλά τα χρόνια Στέλιο και όσα μας έχεις χαρίσει

Είναι πολλά χρόνια όντως… Η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά ήταν το 1992. 25 χρόνια…

Πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη, μετά από τόσα χρόνια να παραμένει στην πρώτη γραμμή και να ξεχωρίζει;

Εγώ πιστεύω, για τη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, ότι είναι ο λόγος είναι η αλήθεια. Πάω με την αλήθεια κι όχι με το φτιασίδωμα. Ούτε κάνω μεγάλα μπαμ ούτε μεγάλα κρακ. Εκτός από μια πενταετία, όπου εγώ εκείνη την εποχή ήθελα να ασχοληθώ με το ψάρεμα…

Είσαι φυσιολάτρης;

Είμαι “βλαμμένος” (γέλια)… Μ’ αρέσει αυτή η “βλάβη” που έχω, με αγαπώ για αυτό που είμαι και για την “τρέλα που κουβαλάω”. Δεν μπαίνω ποτέ στη διαδικασία του πρέπει, γιατί η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την περνάμε ωραία.

Βλέπεις ότι ο κόσμος σε αγαπάει πολύ όμως για αυτό που είσαι

Και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευλογία κι όχι ότι ζούμε καλά από τη δουλειά που κάνουμε. Παλιότερα πλούσια, τώρα καλά. Το ότι αρέσει αυτό που κάνουμε στον κόσμο είναι το πιο σημαντικό απ’όλα…

Βλέπω πάντως ότι η σχέση με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες του σχήματος είναι πάρα πολύ καλές, όπως και η συνεργασία σας

Ναι εννοείται…. Με το Δήμο έχουμε συνεργαστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ έχουμε γράψει μαζί έαν τραγούδι… Το “Με σένα πλάι μου”. Με την Πάολα είναι η πέμπτη φορά που συνεργάζομαι και με τον Γιώργο ήμασταν μαζί στα ξεκινήματα μας δυο σεζόν.

Δεν είναι τυχαίο που έχουμε βρεθεί όλοι μαζί, γιατί όλοι μας έχουμε ξανασυνεργαστεί άψογα. Οπότε και τώρα η συνεργασία μας είναι απροβλημάτιστη.

Ο νέος δίσκος πάει καλά, όπως και το τελευταίο single, θα ακολουθήσουν κι άλλα singles φαντάζομαι;

Ναι πάει πολύ καλά και ο δίσκος και το ”Κάτι Κάνω Λάθος” που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από την Panik Platinum. Θα βγουν κι άλλα singles στην πορεία, αλλά δεν βιάζομαι, είμαι diesel (γέλια). Δεν μου αρέσουν τα απότομα μπαμ.

Ο κόσμος λέει πως δεν μπορεί να σου προσδιορίσει μια καλλιτεχνική “ταμπέλα” ως προς τον ύφος της μουσικής σου. Αυτό σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός;

Μου αρέσουν δυο τρία είδη μουσικής και τα μπερδεύω, τα “παντρεύω”, τα “αρραβωνιάζω”, τα “χωρίζω” και τα υπηρετώ όσο καλύτερα μπορώ. Αυτό με κάνει να νιώθω καλά και όμορφα.

Στέλιος Ρόκκος

Σου έχει μείνει μια συνεργασία με κάποιον τραγουδιστή χαραγμένη; Και γιατί;

Έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλους, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού αυτοί που δεν έχω συνεργαστεί. Είχα πολύ καλές συνεργασίες που η κάθε μια ήταν ξεχωριστή για μένα και δεν θέλω να αδικήσω κάποια.

Κάποιο τραγούδι σου που να το έχεις πιο ψηλά στην καρδιά σου ή να έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία;

Όλα τα τραγούδια είναι στιγμές. Ανάλογες με αυτές που ζεις και σε επηρεάζουν. Πάλι αν πω κάποιο θα αδικήσω ένα άλλο, γιατί όντως το κάθε μου τραγούδι έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα. Οι στιγμές μπορεί να ντύσουν μουσικά τα πάντα. Εγώ ποτέ δεν είχα αγαπημένο τραγούδι, είτε δικό μου είτε άλλων. Είχα απλώς αγαπημένα τραγούδια. Η μουσική θέλω να ντύνει τις στιγμές μου, αναλόγως την ενέργεια του κάθε κομματιού, όπου μπορεί να το απογειώσει.

Μου έδωσες πάσα για την τελευταία ερώτηση. Λένε πως πολλοί έχουν τα δικά τους λιμέρια, όπου εμπνέεονται για να γράψουν τα τραγούδια τους. Ισχύει στην δική σου περίπτωση αυτό; Για παράδειγμα η Λήμνος που γνωρίζουμε όλοι πως εκεί ζεις μόνιμα τα τελευταία χρόνια;

Καθόλου δεν εμπνέομαι στην Λήμνο. Εκεί τεμπελιάζω μουσικά (γέλια). Είναι ο παράδεισος μου εκεί, ασχολούμαι με άλλα πράγματα. Με τα ξύλα μου, που είναι μια ωραία ασχολία και τα χαρίζω σε φίλους μου.

Στέλιος Ρόκκος

Αν θέλειςε να δείς τον Στέλιο Ρόκκο στο Έναστρον, δεν έχεις παρά να κάνεις την κράτηση σου

a) online: www.enastronlive.gr

b) τηλεφωνικώς:  210 3413550-52

Ακολούθησε τον Στέλιο Ρόκκο στο Facebook 

www.facebook.com/Steliosrokkos

Άκουσε τα τραγούδια από το τελευταίο album του Στέλιου Ρόκκου, με τίτλο, Σε Μονοπάτια Ξένα

Στέλιος Ρόκκος – Σε Μονοπάτια Ξένα

Σχόλια