Νέα, όμορφη και γοητευτική. Με καλή φωνή και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή όμως είναι η μαχητικότητα και ο δυναμισμός της. Αποτελεί πρότυπο για πολλά νέα κορίτσια.

Τίποτα δε μαρτυρά το δύσκολο παρελθόν και τις απαιτητικές συνθήκες στις οποίες ανταπεξέρχεται καθημερινά σε έναν έντονα ανταγωνιστικό χώρο. Και αυτό ίσως είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του ότι η Αλεξία Μιχαήλ ήρθε στο χώρο του τραγουδιού για να μείνει…

Η ίδια γεννήθηκε με ένα μεγάλο σημάδι στο λαιμό. Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες από τα σχολικά χρόνια, ενώ στη μεγάλη μάχη κατά του καρκίνου βγήκε νικήτρια.

Τι λέει όμως η ίδια για όλα αυτά και τι συμβουλές δίνει στα νέα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Θα συμβούλευα πρώτα τους γονείς να προσφέρουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο στα παιδιά τους ώστε να αναπτύξουν  μέσα τους αυτοπεποίθηση και θετική αλληλεπίδραση στην πρώτη κοινωνική ομάδα που συναντούν την οικογένεια, ώστε να είναι έτοιμα να εισχωρήσουν στην δεύτερη κοινωνική ομάδα το σχολείο, με πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον εαυτό τους. Για μένα είναι άδικος οποιοσδήποτε διαχωρισμός των παιδιών αλλά δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις αναπόφευκτος. Τα ίδια τα παιδιά θα τα συμβούλευα να βρουν τα ταλέντα τους και τις ασχολίες που αγαπούν και μέσα από αυτές σίγουρα θα βρουν αλλά παιδιά να ταιριάξουν και να μπορέσουν να πορευτούν στα χρόνια του σχολείου. Το σημαντικό  που όλοι πρέπει να καταλάβουμε είναι πως αν έχουμε ήδη άποψη για τον εαυτό μας δεν μπορεί η άποψη των τρίτων να μας επηρεάσει

Σχετικά με τον καρκίνο. “Επειδή για κάποιους πράγματι είναι ακόμα θέμα-ταμπού θέλησα να δώσω τη δική μου εκδοχή: ότι είναι απλά μια «παρένθεση» στη ζωή ενός ανθρώπου, ένα διάλλειμα που δεν γνωρίζουμε για πιο λόγο μας το στέλνει ο Θεός. Πιθανότατα για να αναθεωρήσουμε κάποια δεδομένα και να προχωρήσουμε στη ζωή μας ως καλύτεροι άνθρωποι. Ο καρκίνος για μένα δεν είναι το τέλος. Είναι η αρχή μιας καινούριας ζωής που βασίζεται στα ουσιαστικά και στην απόλαυση της στιγμής“.

Δείτε τι άλλο είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Σχόλια