Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα – Διονύσης Σαββόπουλος και Ελένη Βιτάλη

Σαββόπουλος-Βιτάλη

Με αφορμή την τεράστια επιτυχία της παράστασης “Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα” με τον Διονύση Σαββόπουλο και την Ελένη Βιτάλη, κυκλοφορεί το cd από το live τους στο Κύτταρο.

Το cd είναι διπλό και κυκλοφορεί σε Deluxe έκδοση 2cd και 2dvd από τη Feelgood Records.

Η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε σε δύο μέρες , την Τετάρτη 23 Μαρτίου και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για cd που δεν πρέπει να λείπουν από την συλλογή όσων λατρεύουν το ηλεκτρικό, το παραδοσιακό και το λαϊκό, ελληνικό τραγούδι. Εξάλλου, δεν πρόκειται για μία απλή συνεργασία του Διονύση Σαββόπουλου με την Ελένη Βιτάλη, αλλά για μία συνάντηση κορυφής στην ιστορία της σύγχρονης, ελληνικής μουσικής σκηνής.

Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες  είχαν δηλώσει:

“Είμαστε στο Κύτταρο. Είχαμε πρωτοσυναντηθεί εδώ, τον Δεκέμβρη του 1972 και βέβαια σε μιαν άλλη ηλικία. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ξέρετε, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος το πράγμα να μοιάζει λίγο μνημόσυνο, εκτός αν βρούμε την σημασία που είχε κάποτε εκείνο, στο τώρα. Τότε δεν είναι μνημόσυνο, είναι γιορτή.

Δεν ήρθαμε στο Κύτταρο, αγαπητοί φίλοι, από νοσταλγία. Ήρθαμε για να ζήσουμε και να υπογραμμίσουμε το κοινό αίσθημα εκείνης της εποχής, που σήμερα μας λείπει φριχτά.

Αυτό ζητούν από μας τα τραγούδια του «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα…»: Το κοινό αίσθημα, όχι πια ως κέφι μιας παρέας, αλλά σαν επείγουσα ανάγκη για επιβίωση, τόσο δική μας όσο και του τόπου μας.

Γιορτή για πάντα παίδες! Ζωή για πάντα!

Και καλή ακρόαση”.

Το “Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα” κυκλοφορεί από την Feelgood Records.

Σχόλια