rafailidis

Λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα στο VOX στις 14 Νοεμβρίου, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης μίλησε στο GetGreekMusic και στο Γιάννη Αμανατίδη.

Απομαγνητοφώνηση: Έλενα Ζάχρα Μπουί

Πώς είναι η συνεργασία σου με τη Νατάσα, τη Στέλλα, τον Παντελή, το Νικηφόρο και τον Κωνσταντίνο;

Είναι μία συνεργασία για μένα πρωτόγνωρη παρότι τραγουδώ εδώ και δέκα χρόνια. Για πρώτη φορά νιώθω ότι πραγματικά είμαι σε ένα χώρο που από τη μία είναι πολύ σαφείς οι ρόλοι, υπάρχει η ηγετική μορφή της Νατάσας που σαφώς είναι η αρχηγός αυτής της ομάδας εν πάση περιπτώσει κι από την άλλη υπάρχει απόλυτα ομαδικό πνεύμα. Η Νατάσα μας έχει αγκαλιάσει όλους και φροντίζει για τον καθένα ξεχωριστά από εμάς για το αυτονόητο, να είμαστε ευχαριστημένοι και χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας σε αυτό το σχήμα, με αποτέλεσμα να περνάει πολύ πολύ καλά κι ο κόσμος. Κι είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί.

Τους υπόλοιπους τους γνώριζες ή όλους τώρα τους γνώρισες;

Με τη Στέλλα έχω μια φιλία εδώ και δέκα χρόνια. Έχουμε γνωριστεί πάλι σε συνθήκες δουλειάς. Έχουμε κάνει πάρα πολύ παρέα. Την αγαπώ και χαίρομαι πάρα πολύ για τη διαδρομή που έχει διαγράψει μέχρι τώρα και πιστεύω ότι έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της. Και χαίρομαι επίσης που ξαναβρεθήκαμε.

Με το Νικηφόρο κοινωνικά γνωριζόμαστε. Αλληλοσυμπαθιόμαστε ελπίζω. Εγώ τον συμπαθώ, ελπίζω να με συμπαθεί κι αυτός (γέλια). Αυτός που γνώρισα εγώ είναι ο Κωνσταντίνος Φραντζής, που ήταν κι αυτός μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ένα παιδία πάρα πάρα πολύ ταλαντούχο και πάρα πολύ ευγενικό, αυτό μου έκανε τεράστια εντύπωση. Θα τον γνωρίσεις και θα δεις.

Ξέρουμε ότι είσαι στην καθημερινή εκπομπή της Γερμανού, το Namaste. Θέλω να μου πεις, αρχικά, πώς το συνδυάζεις αυτό. Τραγούδι κι εκπομπή. Βασικά εκπομπή και τραγούδι γιατί πρώτα ξεκίνησε η εκπομπή και μετά το τραγούδι.

Πρακτικά συνδυάζεται εύκολα. Από άποψη χρόνου δηλαδή.

Συν του ότι έχεις και το μαγαζί σου. Τρία πράγματα.

Πρακτικά κι αυτό ακόμα. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να σπάει σε πολλά κομμάτια, αλλά για κάποιο λόγο τα καταφέρνω. Ούτως ή άλλως, το μαγαζί (σ.σ. Bubbletale, Πανόρμου 3 στο Αιγάλεω) το έχει αναλάβει πιο πολύ η αδερφή μου πια, εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να είμαι τις ώρες που ήμουν εκεί πια. Κι απ’ την άλλη, η τηλεόραση και το τραγούδι συνδυάζονται άψογα. Πρακτικά και πάλι. 5 μέρες την εβδομάδα είμαι στην εκπομπή, Σάββατο, Κυριακή είναι το τραγούδι. Αυτό που συμβαίνει είναι απ’ ό,τι βλέπω θα περάσω ένα χειμώνα χωρίς μία μέρα ξεκούρασης, αλλά και τα δύο πράγματα που κάνω, και το τραγούδι που είναι η τεράστιά μου αγάπη και που με ξεκουράζει, δεν το βλέπω σαν μία κοπιαστική δουλειά, και η τηλεόραση που είναι κάτι εντελώς καινούριο για μένα και με έχει ενθουσιάσει, και πάλι δε με κουράζει. Οπότε περνάω τις μέρες μου αγχωμένα μεν, γεμάτα μεν, αλλά δημιουργικά και χαρούμενα.

Νατάσα Θεοδωρίδου & Παναγιώτης Ραφαηλίδης στις πρόβες του VOX

Νατάσα Θεοδωρίδου & Παναγιώτης Ραφαηλίδης στις πρόβες του VOX

Αυτό με το καθημερινό πώς είναι; Πώς είναι να πηγαίνεις σε ένα στούντιο, να είσαι live στην τηλεόραση κάθε μέρα;

Είναι μια εμπειρία πρωτόγνωρη για μένα. Ευχάριστη. Υπεύθυνη εμπειρία. Και τη ζω μάλλον υπεύθυνα την εμπειρία, γιατί παρότι για μένα μπορεί να είναι ένα καινούριο, ένα λούνα παρκ, κι ο Παναγιώτης ανακαλύπτει τον κόσμο, παρ’ όλ’αυτά για κάποιους άλλους ανθρώπους είναι η δουλειά τους η βασική και μου την έχουν αναθέσει κι εμένα να τη φέρω εις πέρας. Οπότε το αντιμετωπίζω πολύ πολύ υπεύθυνα, αλλά δε σου κρύβω και πολύ πολύ χαρούμενα κι αυθόρμητα.

Αν δεν ήταν η Ναταλία, θα έκανες τηλεόραση; Ή θα το σκεφτόσουν και δεύτερη φορά;

Νομίζω ότι το γεγονός ότι η Ναταλία είναι αυτή που μου έκανε αυτή την πρόταση και με έβαλε σ’αυτή τη σκέψη είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αν δεν ήταν η Ναταλία, θα το σκεφτόμουν πολύ περισσότερο πριν πάρω την απόφαση να το κάνω, χωρίς να σου λέω ότι αποκλείεται να το έκανα, γιατί πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα κι αυτό. Είχα κι αυτή την περιέργεια.

Επειδή ξέρω και σε βλέπω και σε ξέρω ότι έχεις διάφορα ταλέντα. Και υποκριτικά και διάφορα πιο περίεργα. Τηλεοπτικά θα έκανες κάτι άλλο, τύπου να συμμετέχεις σ’ ένα τηλεπαιχνίδι; Ξέρεις τα κλασσικά, να χορέψεις, να μιμηθείς…

Οτιδήποτε με βάζει στη διαδικασία της προετοιμασίας, της πρόβας και μετά της παρουσίασης, και περιλαμβάνεις και καλλιτεχνική έκφραση, με ενδιαφέρει πάντα. Και φυσικά και θα ήθελα πολύ να συμμετέχω και στο Your Face Sounds Familiar, γιατί πέρα από το ότι είμαι σίγουρος ότι μέσα από αυτή τη φάση θα περνούσα εγώ ο ίδιος καλά, θα γνώριζε κι ο κόσμος άλλες πτυχές μου που μπορεί να είχαν ένα ενδιαφέρον.

Δεν φοβάσαι όμως μη χαθεί η ταυτότητά σου; Δηλαδή θα είναι ο Παναγιώτης που κάνει την τηλεόραση, ο Παναγιώτης που κάνει τα μπουζούκια, ο Παναγιώτης που κάνει το your face, ο Παναγιώτης που έχει τις υποκριτικές ικανότητες, ο Παναγιώτης που είναι επιχειρηματίας…

Θέλω μέσα από τα διάφορα πράγματα που κάνω πάντα να καθιστώ σαφές ότι πρωτίστως είμαι τραγουδιστής. Και νομίζω ότι το κρατάω αυτό μέχρι στιγμής σε μια ισορροπία.

Δισκογραφικά ετοιμάζεις κάτι;

Πολύ άμεσα. Με το που ξεκινήσουμε πρώτα ο Θεός, επειδή έχω θέμα με το χρόνο, δηλαδή αυτή την περίοδο είμαι καθημερινά στην εκπομπή, καθημερινά στις πρόβες και δεν έχω το χρόνο να είμαι καθημερινά και στο στούντιο. Με το που ξεκινήσουμε πρώτα ο Θεός τις εμφανίσεις στο Vox, μετά από ένα πολύ μικρό διάστημα θα έχουμε την κυκλοφορία του επόμενου κομματιού, που ελπίζω να σας αρέσει.

Το έχεις βρει;

Το έχω βρει και ελπίζω να σας αρέσει κι εσάς όσο μου αρέσει κι εμένα.

vox afisa

VOX
Ιερά Οδός 16
Τηλ. Κρατήσεων: 2103411000

Ημέρες Λειτουργίας: Σάββατο βράδυ – Κυριακή μεσημέρι

Σχόλια