Σάκης ΡουβάςΚορίτσια και αγόρια το σημερινό Flashback…Ο Σάκης Ρουβάς!!!

Ο Σάκης Ρουβάς, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1972. Στην ηλικία των 10 ετών πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι». Τότε ήταν που ανακάλυψε την μεγάλη του αγάπη για την μουσική. Είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και το ίνδαλμα του ήταν ο Έλβις Πρίσλεϊ.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το μπαλέτο όπου κατέκτησε εθνικά βραβεία. Διακρίθηκε επίσης στο άλμα επί κοντώ και έγινε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Ο Σάκης, έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην Αθήνα το 1991 στο «Show Center» όπου τον ανακάλυψε η δισκογραφική Polygram. Λίγους μήνες αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Πάρ’ τα» σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιώργου Παυριανού. Δεν κατέκτησε την πρώτη θέση αλλά το τραγούδι βραβεύτηκε ως το καλύτερο του Φεστιβάλ.

Το 2004 επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2004, με το τραγούδι «Shake It» του Νίκου Τερζή, όπου κατέκτησε την 3η θέση. Το 2006 ήταν ο παρουσιαστής της Eurovision στην Αθήνα, μαζί με την Μαρία Μενούνος ενώ πρωταγωνίστησε και στην κινηματογραφική ταινία Alter Ego (ταινία) που έκοψε 200.000 εισιτήρια. Το 2008 παρουσίαζε το μουσικό talent show «X Factor».

Το 2009 εκπροσώπησε για δεύτερη φορά την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα με το τραγούδι «This Is Our Night» και αναδείχτηκε στην 7η θέση.

Μέχρι στιγμής στο δυναμικό του έχει 14 προσωπικά album, 2 live album και 9 προσωπικές συλλογές.

Σχόλια