Πόλεμο να κάνεις στη μοναξιά, έλα στην παρέα μας φαντάρε, κι απόψε στην σκοπιά πονάει η μοναξιά, κι άλλα πολλά τραγούδια που γράφτηκαν για τους φαντάρους.

Πόλεμο να κάνεις στη μοναξιά

Όλοι οι άνδρες της παρέας έχουμε περάσει ή θα περάσουμε κάποτε την πύλη ενός στρατοπέδου, φορώντας στολή παραλλαγής. Κύπρο, Έβρος, ακριτικά νησιά του Αιγαίου, σύνορα, αλλά και τα πιο βισματικά στρατόπεδα δίπλα από το σπίτι σου. Όλα τα έχει ο ελληνικός στρατός. Λάτζα, καλλιόπη, το πλοίο της αγάπης, Στέρηση ΕΞόδου, 5Φ, σκοπέτα, γερμανικό, σημαία, χωσέ, μπιφτέκι.

Κι άλλες πόσες ατάκες και στρατιωτικές εκφράσεις που γνωρίζουμε μόνο όσοι έχουμε σηκωθεί στις 6 το πρωί, ξυρισμένοι, γυαλισμένοι με κράνος, εξάρτηση κι όπλο για πρωινή αναφορά.

Πόλεμο να κάνεις στη μοναξιά (2)

Από τις χειρότερες περιόδους είναι οι καλοκαιρινές. Ο ήλιος να καίει, η παρέα σου να είναι στις παραλίες, η κοπέλα σου σε κάποιο νησί με τις φίλες της εκτεθειμένη στα νύχια κάθε τουρίστα και συ να πρέπει να βάψεις την ανατολική σκοπιά του στρατοπέδου, έτσι χωρίς λόγο.

Γιατί πολλά πράγματα στον στρατό γίνονται χωρίς λόγο. Το GetGreekMusic έχει όμως λόγο, να σου κρατήσει συντροφιά, με τα απαραίτητα τραγούδια που πρέπει να έχει στην Playlist του κάθε φαντάρος. Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.

Άκουσε τα πριν έρθουν τα ”λελεδόνια” και φωνάζεις αριθμός διψήφιος πολίτης υποψήφιος στα λελέ σου.

Πόλεμο να κάνεις στη μοναξιά – Η απόλυτη Playlist για την σκοπιά

 

Σχόλια