Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο άλμπουμ της “Λαβύρινθο” από όπου και μας συστήθηκε η Παυλίνα Βουλγαράκη, μας παρουσίασε το κομμάτι “Φέρ’ τα μου όλα πίσω” σε μουσική και στίχους της ίδιας και τη συμμετοχή του μοναδικού Ψαραντώνη με τη φωνή και τη λύρα του.

Παυλίνα Βουλγαράκη

Με διάθεση για πολλά νέα επαγγελματικά σχέδια, η Παυλίνα Βουλγαράκη παραχώρησε μια συνέντευξη στο GetGreekMusic όπου μίλησε για πολλά.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το τραγούδι;
Νομίζω ότι συνέβη εντελώς τυχαία. Δεν το αποφάσισα ποτέ… ακόμα δεν το έχω αποφασίσει. Κάπως έγινε η αρχή και κάπως το ένα συνεχίζει να φέρνει το άλλο.

Είχε αντιρρήσεις η οικογένειά σου να ασχοληθείς με τον καλλιτεχνικό χώρο;
Η οικογένεια μου δεν έχει καμιά αντίρρηση σε οτιδήποτε. Με κάνει να αισθάνομαι εντάξει απέναντι στον εαυτό μου, διατηρώντας ένα σύστημα ηθικών αξιών απέναντι στους άλλους το οποίο ακόμα διαμορφώνεται μέσα μου. Με υποστηρίζουν και αισθάνομαι πολύ τυχερή για αυτό.

Ένιωσες ποτέ ότι με κάποιο έμμεσο τρόπο η οικογένειά σου επηρέασε την τέχνη σου;
Η συμπεριφορά μας κι η προσωπικότητα μας είναι απόρροια των ερεθισμάτων μας. Οι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε, συνειδητά ή όχι, ασκούν σημαντική επιρροή στην εξέλιξη της πορείας της ζωής μας. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις ποσό μάλλον όταν η τέχνη είναι ένα μέσο εξορκισμού συσσωρευμένων φόβων και σκέψεων.

Πες μας για την μεγάλη συνεργασία στο τελευταίο σου single «Φερ’τα Μου Όλα Πίσω» με τον Ψαραντώνη. (Πως προέκυψε; Τι έμαθες; Πως αισθάνεσαι)
Ο Ψαραντώνης στηρίζει σταθερά τη νέα γενιά κι έτσι βρήκα το θάρρος να τον προσεγγίσω. Αυτό το κομμάτι είναι το αγαπημένο μου ως τώρα και παρ’ όλα αυτά αισθάνομαι πως είναι το λιγότερο που μου προσέφερε η εμπειρία της επαφής μου μαζί του. Ανήκει στους ήρωες μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Δεν είναι μόνο η λύρα, η ιστορία, η φωνή, αλλά ολόκληρη η ύπαρξη. Η ταπεινότητα, η φυσική του τάση για την αγάπη, την ενότητα, την καθαρότητα, την αλληλεγγύη. Η περηφάνια του και οι αξίες του.

Παυλίνα Βουλγαράκη

Έχεις ήδη συνεργαστεί με σπουδαίους ανθρώπους του χώρου σου, όπως με τον Μπάμπη Στόκα. Τι παίρνεις από αυτές τις συνεργασίες; Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;
Θα ήθελα ιδανικά, για όσο θα τυχαίνει να γράφω τραγούδια, σε κάθε δισκογραφία που θα κάνω να υπάρχει ένα κομμάτι με κάποιον που σέβομαι και θαυμάζω απόλυτα. Έτσι έγινε στον πρώτο δίσκο με τον Μπάμπη Στόκα, έτσι συνέβη και στον δεύτερο με την συμμετοχή του Ψαραντώνη. Προς το παρόν έχω υπάρξει τυχερή κι αισθάνομαι ευγνώμων για αυτές τις συνεργασίες. Η επαφή μου με τέτοιου είδους καλλιτέχνες επιδρά καθοριστικά στην σύνθεση του χαρακτήρα μου, καλλιτεχνικά αλλά και γενικότερα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα live στα οποία συνοδεύω τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Είναι σπουδαίο να μην απομυθοποιούνται τα πρότυπα σου. Σχετικά με το μέλλον και την μουσική δεν κάνω και πολύ μεγάλα όνειρα. Ό,τι είναι να έρθει ας έρθει.

Ποια είναι η γνώμη σου για τα μουσικά talent show;Τα παρακολουθείς;
Έχει τύχει να παρακολουθήσω, αλλά όχι συστηματικά, για αυτό και δεν μπορώ να τοποθετηθώ πάνω σε κάτι που δεν γνωρίζω απόλυτα. Παλαιότερα υπήρχαν ευκαιρίες ακροάσεων παρακινούμενες από σπουδαίες καλλιτεχνικές προσωπικότητες κι ανθρώπους που δικαίως ασκούσαν επιρροή (πχ. αγώνες ελληνικού τραγουδιού Κέρκυρας από τον Μάνο Χατζιδάκι). Όπως είναι διαμορφωμένα σήμερα τα πράγματα με όλον αυτό τον βομβαρδισμό πληροφοριών και με την χαώδη σχεδόν ευκαιρία που μας δίνει το Ίντερνετ να ανακαλύψουμε οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή, θα έλεγα πως καλώς υπάρχουν τα talent show.

Τι δύναμη πιστεύεις ότι κρύβει η μουσική μέσα της; Πως επιδράει σε σένα;
Η μουσική είναι τα πάντα. Αγγίζει χορδές της ύπαρξη μας που δεν θα πλησιάζαμε ποτέ με άλλον τρόπο.Μπορεί να μας αλλάξει και να μας ενώσει. Όπως είπα και πιο πριν, για εμένα τα τραγούδια είναι μια μορφή εξορκισμού. Οι στίχοι που γράφω λένε πολύ περισσότερα πράγματα για εμένα από όσα θα μπορούσα να πω εγώ ποτέ.

Από τι παίρνεις έμπνευση για να γράψεις τραγούδια;
Από πράγματα που μου συμβαίνουν μάλλον. Είναι ανεξέλεγκτη η έμπνευση, έρχεται και φεύγει όποτε θέλει.

Τι αποτελεί τον δικό σου λαβύρινθο στη ζωή σου;
Οι σκέψεις μου. Βυθίζομαι.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;
Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ηχογράφησης του δεύτερου προσωπικού μου δίσκου και ετοιμάζω την πρώτη προσωπική μου παράσταση, τις Δευτέρες του Μαρτίου στον Σταύρο του Νότου.  Δεν το έχω ξανακάνει κι ανυπομονώ.

Σχόλια