Πατρίδα” ονομάζεται το νέο τραγούδι της Γλυκερίας.

Η Γλυκερία, η αγαπημένη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου, μετά την μεγάλη επιτυχία του κομματιού “Τα τραγούδια μια σταλιά” που η Γλυκερία ερμήνευσε μαζί με την Ελένη Βιτάλη, επανέρχεται με ακόμα ένα τραγούδι που συμπεριλαμβάνεται στην νέα δισκογραφική της δουλειά, τον δίσκο “Ακολούθησα ένα αστέρι“.

Στο νέο τραγούδι με τίτλο “Πατρίδα” την μουσική υπογράφει ο Φράνκι Λούβαρης και η Μελίνα Μακρή ενώ τους στίχους Ευανθία Μάγνη. Τα γυρίσματα του video clip έγιναν στο Γεράκι Λακωνίας, γι αυτό και στο video clip βλέπουμε πολλές και όμορφες εικόνες από την φύση και από διάφορες τοποθεσίες της Λακωνίας. Το video μαζί με το τραγούδι εκθειάζει την πατρίδα μας, την όμορφη Ελλάδα, και σε συνδυασμό με την ζεστή φωνή της Γλυκερίας δημιουργείται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Πατρίδα

Πρόκειται για ένα τραγούδι νοσταλγικό, που αναφέρεται στην πατρίδα μας και περιγράφει όλες αυτές τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ως γερός βράχος.
Η λατρεμένη φωνή της Γλυκερίας και η μελωδία του τραγουδιού μας παρασέρνει σε ένα ελπιδοφόρο μουσικό ταξίδι και μας παραπέμπει στην ιστορία και τις άσχημες πινελιές της που ξεπεράσαμε και συνεχίζουμε να ξεπερνούμε. Το μήνυμα του τραγουδιού είναι άκρως ελπιδοφόρο και οι εικόνες ταυτίζονται με αυτό.

Γλυκερία – Πατρίδα

Στίχοι: 

Στης θάλασσας τη μοναξιά σ’ απόμερο λημέρι
Πατρίδα έχω από φωτιά και σίδερο φτιαγμένη
μνήμες θολές σε συναντούν και σου κρατούν το χέρι
κάνουνε πως σε αγαπούν μα στήνουνε καρτέρι.

Κι όσοι θαρρούν πως σε πονούν πατρίδα αγαπημένη
το βράχο όσο κι αν χτυπούν για πάντα βράχος μένει
κι αν το αμπέλι μαραθεί κι αν η ελιά λυγίσει
μόνη θα ξαναγεννηθεί στον κόσμο να ανθίσει.

Γυμνοί μαζί μες στη βροχή, στην μπόρα και στ’ αγιάζι
μέσα στο καταχείμωνο ζεστό το χιόνι μοιάζει.

Κι όσοι θαρρούν πως σε πονούν πατρίδα αγαπημένη
το βράχο όσο κι αν χτυπούν για πάντα βράχος μένει
το βράχο κάνε μη χτυπούν στάσου ανδρειωμένη.

Σχόλια