Ο Παπακωνσταντίνου ξεσπά σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Το Βήμα” αναφερόμενος σε όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας.

παρουσίαση του νέου δίσκου του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ο αγαπημένος τραγουδιστής δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ο Παπακωνσταντίνου ξεσπά

“Το θέμα είναι ότι όλα μας τα έχουν πάρει και όλα τα διεκδικούμε. Είναι μια προτροπή. Πρέπει να τα διεκδικήσουμε, γιατί αν τα παρατήσουμε, τότε θα παρατήσουμε και την ίδια τη ζωή. Μας έχουν πάρει τον αέρα που αναπνέουμε, μας έχουν αδειάσει τις τσέπες, μας έχουν αδειάσει από συναισθήματα – μόνο η κατάθλιψη μένει -, μας έχουν πάρει την ανθρωπιά μας, μόνο αριθμοί είμαστε. Και πρέπει να γίνουμε ξανά άνθρωποι.

Όλοι αυτοί που μεγάλωσαν στη Μεταπολίτευση βίωσαν μια ζωή – κατ’ επίφαση έστω – πλούσια. Και απείχαν τελείως από την πολιτική σκέψη. Δεν τους ενδιέφερε καθόλου, καθώς είχαν λεφτά δανειζόμενοι από τις τράπεζες (μέχρι και μπουζουκοδάνεια έπαιρναν!). Ζούσαν μια πολύ “ελαφρά” ζωή, χωρίς να αναρωτιούνται πού βρέθηκαν αυτά τα λεφτά, τι τους συνέβαινε… Δεν κοίταξαν καν μέσα τους να βρουν τον εαυτό τους. Ήθελαν να φτιάξουν μια πλαστή ταυτότητα, ντυμένοι πάντα με φίρμες ρούχων, με μοντέλα στην τηλεόραση, με κοιλιακούς. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι απαίδευτοι πολιτικά και τώρα να μην ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν ξέρουν από πού τους ήρθε αυτή η κρίση και παράλληλα αναπτύσσουν το μίσος. Γι’ αυτό βλέπουμε σήμερα τις Ακροδεξιές της Ευρώπης να αυξάνουν τους αριθμούς τους. Η Αριστερά δυστυχώς έχει μείνει σε παλιές ιδεοληψίες, έχει κολλήσει ρομαντικά σε παλιές καταστάσεις. Δεν έχουμε μια σύγχρονη Αριστερά που να βλέπει την κατάσταση, να καθοδηγεί και να πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Βλέπεις τα ίδια συνθήματα, τους ίδιους τρόπους. Παρ’ όλα αυτά δεν χάνω το κουράγιο μου, θα βρεθεί ο τρόπος.”

Σχόλια